Lähetä toivoa Lähi-idän lapsille!

 

Lähi-idässä on hätä. Hiljaisella viikolla Egyptin pommi-iskuissa menehtyi kymmeniä kristittyjä. Eteemme piirtyivät viattomien kasvot. Ne muistuttavat, kuinka syventyneen kriisin keskellä tarvitaan sanomaa, joka antaa toivoa.

Nyt on tärkeä hetki kylvää uskoa tulevaisuuteen – erityisesti lasten ja nuorten sydämiin. Jo esimerkiksi 10 euron tukesi tuo moninkertaisen avun Lähi-idän työn kasvaviin tarpeisiin. Näillä varoilla muun muassa hankitaan Raamattuja köyhien perheiden lapsille ja koululaisille.

Uusi sukupolvi, uusi mahdollisuus

Lähi-idän kasvavien levottomuuksien keskellä lapset ja nuoret tarvitsevat tukea hengelliseen kasvuunsa. Uusi sukupolvi edustaa uutta mahdollisuutta. Suomen Pipliaseura tekee työtä erityisesti lasten ja nuorten hyväksi. Tuella hankitaan mm. arabiankielisiä Lastenraamattuja ja raamatunosia köyhien perheiden lapsille ja koululaisille.

Olemme kiitollisia tuesta ja ystävyydestä, jota Suomen Pipliaseura on osoittanut jo lähes 30 vuoden ajan. Suomalaiset ovat kantaneet huolta Egyptin kristityistä pitämällä Jumalan sanaa heidän saatavillaan.
Egyptin Pipliaseuran pääsihteeri Ramez Atallah

Koptikristityt ahtaalla, mutta palvelevat rakkaudella

Pipliaseuran ohjelmajohtaja Martti Asikainen sai omin silmin nähdä, kuinka egyptiläiset nuoret kristityt auttoivat pakolaisia Jordaniassa. Se jätti lähtemättömän vaikutuksen.

– Seurasin, kuinka egyptiläinen koptikirkkoon kuuluva nuorten ryhmä oli tullut Jordaniaan auttamaan islaminuskoisia pakolaisia. Nuoret olivat kokoontuneet kirkkoon jo hyvissä ajoin ennen iltarukoushetkeä; he rukoilivat piirissä kädet taivasta kohden kohotettuina. Nämä nuoret valmistautuivat jakamaan teetä, kahvia ja pikkusyötävää kirkosta apua hakemaan tuleville sadoille muslimeille, Martti kertoo.

Hiljaisella viikon suru-uutinen palautti elävästi mieleemme nämä uskovat koptinuoret. Palmusunnuntaina itsemurhapommittaja iski kirkon edessä Aleksandrian kaupungissa Egyptissä. Isku tapahtui pyhän Markuksen koptikirkon sisäpihalla. Koptikristityt ovat Egyptin suurin uskonnollinen vähemmistö.

– Vaikka viime vuosien aikana kirkkoja on poltettu ja pommi-iskuja tehty toistuvasti, näissä vapaaehtoistyöhön tulleissa koptinuorissa ei näkynyt katkeruus eikä viha. He tekivät palvelutyötään rakkaudella, hymyssä suin. Tämä on rohkaiseva osoitus lapsi- ja nuorisotyön hedelmistä, Pipliaseuran ohjelmajohtaja Martti toteaa.

Rukouspyyntö vainottujen puolesta

Egyptin Pipliaseuran pääsihteeri Ramez Atallah pyytää esirukousta kriisien keskelle:

Pyydän rukoilemaan marttyyrien ja vainottujen seurakuntien puolesta. He seuraavat uskollisesti Jeesuksen opetuksia ja esimerkkiä anteeksiannosta. Rukoilkaa kärsivällisyyttä surun ja murheen keskelle – sekä voittoa katkeruudesta ja vihasta.

Lähetä toivoa hädän keskelle!