Syyskampanja: Elävää vettä Mekongiin

Joka uskoo minuun, hänen sisimmästään kumpuavat elävän veden virrat. Joh. 7:38

Mekong-joen suistoalue on ollut kiivas taistelukenttä. Sotien jäljet näkyvät vielä tänään, miinoja ja räjähtämättömiä pommeja – rikkinäisyyttä ja katkeruutta.

Joen rantoja patoavat eri uskonnot ja kommunistinen ideologia. Kristityksi kääntyminen ei ole helppoa. Muutenkin lukutaidottomuus, köyhyys ja epävarmuus varjostavat elämää.

Evankeliumi on kuitenkin murtautunut esiin. Jokivarsilla pulppuilee uutta elämää ja toivoa.

Kukaan eikä mikään voi sulkea ovea, jonka Jumala on avannut. Tämä ovi on avattu kansallemme.
– Dinh, 56-vuotias pastori ja raamatunkääntäjä.

Radiosta kantautui odottamaton kutsu

Dinh on varttunut Vietnamin maaseudulla, chaminkielisen vähemmistön keskellä. Heistä useimmat ovat hinduja tai muslimeja. Eräänä päivänä Dinh kuunteli vaimonsa kanssa radiota, tarkoituksena oli etsiä englannin kielen opetusta. Radiosta kuitenkin kantautui jotain aivan muuta – he kuulivat evankeliumia.

Sanoma avasi välittömästi sydämemme Jeesukselle!

Vietnamin chameille kristinusko on jotain vierasta, etäistä ja kielteistä. Niinpä perheessä, suvussa ja koko kyläyhteisössä nousi voimakas vastarinta. Dinhiä kohdeltiin oman kansansa keskellä kuin petturia. Hän ei silti antanut periksi vaan piti kutsustaan kiinni – ja opiskeli pastoriksi. Halu viedä ilosanomaa omalle kansalle oli niin suuri.

Vastustuksen lisäksi edessä oli toinenkin haaste. Chameilla ei ollut Raamattua omalla kielellä, joten evankeliointi vaikutti suorastaan mahdottomalta. Tämäkään este ei horjuttanut uskoa Jumalan hyvään suunnitelmaan:

Kukaan eikä mikään voi sulkea ovea, jonka Jumala on avannut. Tämä ovi on avattu kansallemme.

Pian avautuikin yhteys Pipliaseuraan. Se oli Jumalan vastaus, Dinh kiteyttää. Nyt ollaan askel lähempänä omaa Raamattua. Tie on kuitenkin pitkä. Siksi tarvitaan rukousta ja tukea.

Nyt on Mekong-joen aika tulvia uutta elämää.

Tue alueen raamatunkääntäjiä, he tekevät työtä koko sydämellään!

TUE MEKONGIN RAAMATUNKÄÄNNÖSTYÖTÄ