AJANKOHTAISTA, TIEDOTE, YLEINEN |

Testamenttipäivä: hippunen hyvään

 

Syyskuussa vietettiin kansainvälistä testamenttipäivää, joka muistuttaa ihmisiä hyvän tekemisen mahdollisuudesta testamentilla. Pipliaseura on mukana Hyvä testamentti -kampanjassa 26 muun järjestön kanssa. Kampanjan kautta jaetaan tietoa ja kokemuksia testamentin tekemisestä.

Pienikin testamentti voi vaikuttaa ja antaa toivoa merkittävällä tavalla. Kampanja kannustaa ihmisiä suunnittelemaan elinaikanaan, mihin tarkoitukseen haluaa ohjata omaa omaisuuttaan kuolemansa jälkeen. Testamentilla voi varmistaa omien arvojen mukaisen, itselle tärkeän asian tukemisen.

Suomen Pipliaseura on ollut mukana Hyvä testamentti -toiminnassa sen alkamisesta lähtien, vuodesta 2015.

Ilmapiiri testamenttaamista kohtaan on muuttumassa. Moni miettii erilaisia elämänsä ’mitä haluan saavuttaa tai tehdä’ -listoja. Kesän aikana kampanjamme lakiasiantuntija saikin useankymmentä kyselyä ja testamentti kannattaa lisätä elämänsä listalle. Sillä varmistaa, että oma tahto toteutuu niin kuin on ajatellutkin, Hyvä testamentti -kampanjan koordinaattori Pia Tornikoski kertoo.

Lahjoittaminen on monen suomalaisen sydäntä lähellä, mutta testamenttilahjoittaminen vaihtoehtona on toistaiseksi vieras. Ilman testamenttia tai lain mukaisia perillisiä omaisuus ohjautuu valtiolle.

Tornikoski muistuttaa, että testamenttilahjoitusta harkitsevan on hyvä pohtia mahdollisuuksia yhdessä Hyvän testamentti -kampanjan asiantuntijoiden kanssa. Harva esimerkiksi tietää, että yleishyödylliset organisaatiot eivät joudu maksamaan perintöveroja testamenttilahjoituksesta. Tämä on myös yksi osa tehtäessä perintöverosuunnittelua.

Noin 10 % suomalaisista on tehnyt viimeisestä tahdostaan virallisen asiakirjan. Testamentin voi tehdä iältään nuorikin täysi-ikäinen ihminen.

Pipliaseura järjestää aiheesta syksyn ja talven kuluessa testamentti-iltoja. Ilmoitamme tilaisuuksista netissä ja uutiskirjeissä.

Tutustu testamentin mahdollisuuksiin:

Pipliaseuran testamenttilahjoittaminen

Ota yhteyttä

Eeva Vuorinen, Pipliaseuran talousjohtaja: eeva.vuorinen@piplia.fi puh. 040 522 8735
Pia Tornikoski, Hyvä testamentti -kampanjan koordinaattori:
info@hyvatestamentti.fi, puh. 040 596 3763

Kampanjasta ja testamenttilahjoittamisen päivästä
#hyvatestamentti