AJANKOHTAISTA, YLEINEN |

Arabiankieliset Raamatut loppuivat Suomesta

Pipliaseuran Tuija Numminen, Satu Peltosaari-Lahtinen ja Leena Koski laittavat hyllyihin arabiankielisiä Raamattuja.

Arabiankieliset Raamatut loppuivat Suomesta. Viime syksynä alkanut turvapaikanhakijoiden saapuminen Eurooppaan Irakista, Afganistanista ja Syyriasta on kasvattanut arabiankielisten Raamattujen kysyntää. Välillä arabiankieliset Raamatut ovat olleet loppu Suomesta ja Pipliaseuran Euroopan keskusvarastosta.

Arabiankielisten Raamattujen laaja kysyntä yllätti. Pipliakaupan mukaan kaikki saapuneet raamattuerät on myyty hetkessä loppuun. Ne ovat olleet usein loppu myös kustantajilta, joten toimitusajat ovat pidentyneet, eivätkä yksittäiset ostajat ole aina voineet saada tilauksensa täyttä määrää kerralla.

Monet yksityiset ostajat ovat saaneet sydämelleen lahjoittaa omankielisiä Raamattuja tai uusia testamentteja turvapaikanhakijoille.

Jouduin lähettämään useita tiedusteluja Saksaan, milloin saisimme tilaamamme arabiankieliset Raamatut. Myös muiden vähemmistökielisten Raamattujen saatavuus oli todella huono. Vastaus Saksasta oli yleensä, etteivät he osaa antaa mitään arviota aikataulusta, koska vähemmistökielisten Raamattujen kysyntä on valtavasti kasvanut koko Euroopassa.
Pipliaseuran myyntipäällikkö Leena Koski.

Nyt arabiankielisiä Raamattuja on taas saatavilla. Pipliakaupasta löytyy arabiankielisiä lastenraamattuja, Uusia testamentteja sekä arabia–englanti Uusia testamentteja. Arabian lisäksi kysytään paljon myös persiaa (farsi), kurdia (kurmandzi ja sorani) ja daria, jota puhutaan Afganistanissa.

Eurooppalaisista kielistä suosittuja ovat ranska, espanja ja englanti. Myös venäjän- ja turkinkieliset Raamatut ovat edelleen myyntilistan kärkipäässä. Thaikielisten Raamattujen kysyntä lisääntyy kesällä marjanpoimijoiden tullessa Suomeen.

Suomen Pipliaseura on aktiivinen vähemmistökielisten Raamattujen välittäjä. Saatavilla on Raamattuja tai Uusia testamentteja yli sadalla kielellä. Lisäksi löytyy lastenraamattuja sekä Raamattuja alkukielellä kreikaksi, latinaksi ja hepreaksi muun muassa teologian opiskelijoille.

Raamatut Suomen Pipliaseura tilaa sopimuksen mukaan Saksan yhteisvarastosta. Haluamme palvella asiakkaita mahdollisimman hyvin ja tarvittaessa hankimme niitä myös suoraan muilta Pipliaseuroilta, jos Saksasta ei löydy halutun kielialueen Raamattuja.

Lue tuorein Piplia-lehti.