AJANKOHTAISTA |

Vuositeemamateriaali 2014: Kambodža ja Vietnam

Teemamateriaalin tuottamiseksi Pipliaseuran työntekijät lähtivät syksyllä aineistonkeruumatkalle Kaakkois-Aasiaan. Matkalla he tapasivat yhteistyökumppaneitamme Kambodžan Pipliaseurassa, joka vastaa myös Vietnamin raamattutyöstä.

Vuositeeman materiaalipaketti koostuu matkalla tehdyistä haastatteluista, kuvista ja videoista.  Se avaa ikkunan kahden, keskenään hyvin erilaisen maan raamatunkäännös- ja lukutaitotyöhön sekä kristittyjen elämään.  Materiaalipaketti lähetetään tuttuun tapaan seurakuntiin alkuvuodesta ja on ladattavissa myös Pipliaseuran nettisivuilta tai tilattavissa puhelimitse helmikuusta alkaen.

Arun Sok Nhep toimii Kambodžan, Vietnamin ja Laosin raamattutyön johtajana.
– Ensimmäistä kertaa todistamme samanlaista kirkon kasvua Kambodžassa ja Vietnamissa kuin mitä Kiinassa on tapahtunut jo vuosien ajan. Kirkot täyttyvät ihmisistä. Tarvitsemme Raamattuja ja kristillistä opetusta seurakuntalaisille, joista suurin osa on nuoria.

Kaakkois-Aasiassa sijaitseva Kambodža on Pol Potin hirmuvallan aikaisesta kansanmurhasta, sisällissodasta ja vuosikymmenien levottomuuksista pikkuhiljaa toipuva maa.  Kristityt elävät maassa vähemmistönä.  Naapurimaassa Vietnamissa on kristittyjä vajaat 10 % ja suurin osa heistä kuuluu etnisiin vähemmistöihin. Raamattutyötä tehdään, jotta heillä olisi mahdollisuus lukea ja opiskella Raamattua omalla äidinkielellään.

Lisätietoja
Sidosryhmäkoordinaattori Anne Haverinen
anne.haverinen (at) piplia.fi tai puh. 010 838 6531