Neljäs adventtisunnuntai 20.12.2020

Matt. 1:18-25 (IM) Joosef ei pelännyt ottaa Mariaa vaimokseen

Jeesus Kristus syntyi näin: Maria, Jeesuksen äiti, oli luvattu vaimoksi Joosefille. Ennen kuin he ehtivät olla yhdessä, Marian huomattiin olevan raskaana Pyhästä Hengestä. Joosef oli oikeamielinen mies, eikä hän tahtonut häpäistä Mariaa vaan päätti purkaa kihlauksen kaikessa hiljaisuudessa.

Kun Joosef suunnitteli tätä, hänelle ilmestyi unessa Herran enkeli, joka sanoi: »Joosef, Daavidin poika. Älä pelkää ottaa Mariaa vaimoksesi. Se, mikä hänessä on saanut alkunsa, on peräisin Pyhästä Hengestä. Maria synnyttää pojan, ja sinun on annettava pojalle nimeksi Jeesus. Hän näet pelastaa kansansa sen synneistä.»

Tämä tapahtui, jotta profeetan välittämä Herran ilmoitus toteutuisi:

»Neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan,

jolle annetaan nimeksi Immanuel.»

Immanuel tarkoittaa: Jumala on kanssamme.

Unesta herättyään Joosef teki niin kuin enkeli oli käskenyt ja otti Marian vaimokseen. Hän ei kuitenkaan maannut vaimonsa kanssa, ennen kuin tämä oli synnyttänyt pojan. Joosef antoi pojalle nimen Jeesus.

Pohdittavaa

Joosef otti Marian vaimokseen. Joosef rakasti Mariaa, tulevaa vaimoaan, mutta kenen lasta hän oikein kantoi? Aluksi hän ajatteli, että parempi olisi lähettää Marian pois, mutta enkeli ilmoitti Joosefille lapsen jumalallisesta alkuperästä. Tulisiko Joosefin tehdä nyt se, mitä yhteisö häneltä odotti, vaiko vaikeampi valinta: kuunnella Jumalan Sanaa?

Opettele katsomaan Jumalan puoleen kun asiat näyttävät pahalta. Rukoile apua Jumalalta että tietäisit, miten toimia oikein vaikeissa tilanteissa.

  • Mitä itse olisit ajatellut Joosefin tilanteessa? Miten olisit toiminut?
  • Mitä luulet Marian kertoneen Joosefille ja mitä heidän keskustelleen?
  • Miten voisit paremmin katsoa Jumalan puoleen ja luottaa Jumalan apuun vaikeissa tilanteissa?