YLEINEN |

Agricola-kampanja lukutaidon puolesta

Agricolan päivää vietetään 9. huhtikuuta. Pipliaseuran vuosittainen Agricola-kampanja alkaa tänä vuonna maaliskuun viimeisellä viikolla ja jatkuu eri muodoissa Raamattusunnuntaihin 21.4. — joka on myös pääsiäispäivä. Tällöin ev.lut. kirkoissa kerätään kolehti pipliaseurojen lukutaitotyölle.

Agricola-kampanja muistuttaa kansainvälisen lukutaitotyön merkityksestä. Pipliaseurojen monivuotisen Lukutaitoa naisille Afrikassa -ohjelman avulla 20 000 naista oppii lukemaan omalla kielellään. Työ ulottuu 13 kielelle viidessä maassa, joita ovat Etiopia, Kenia, Malawi, Namibia ja Tansania.

Uutuutena tämän vuoden kampanjassa on kaupunkikirjasto Oodissa äänitetty, netissä lähetettävä Agricola-Studio, jossa suomalaiset vaikuttajat pohtivat omakohtaisesti lukutaidon merkitystä. Näihin yhdistyvät naisten tarinat ja videot tansanialaisista koululuokista.

Agricola-leivokset ovat mukava tapa pysähtyä lukutaidon äärelle. Leivokseen liittyvä materiaali kertoo, mistä leivoksessa on kysymys.

Useat kahvilat eri puolilla Suomea tarjoavat Agricola-leivoksia Agricolan päivän aikaan; luettelo kahviloista on kampanjan alkaessa nähtävissä kampanjasivustolla agricola.fi. Myös seurakunnat järjestävät lukutaitoteemapäiviä yhteistyössä paikalliskahviloiden kanssa.

Tänä vuonna uutuutena on myös Agricola-leivoksen vegaaninen versio. Leivoksia on helppo tehdä itse: sekä perinteisen Agricola-leivoksen sekä vegaaniversion reseptit ovat vapaasti käytettävissä.

Lue lisää

Oletko seurakunnan työntekijä?
Lue kahvilakonseptista
Tilaa materiaaleja 

Leivo Agricola-leivoksia
Agricola-leivoksen resepti (skrollaa sivua alas)
Vegaanisen Agricola-leivoksen resepti

Katso video leivoksen tekemisestä

Kampanjasivusto
agricola.fi 

Lisätietoa

Kolehtipyhä 21.4.: Lukutaitoa naisille Afrikassa 
Pipliaseuran lukutaitotyöstä
Lahjoita lukutaito