AJANKOHTAISTA, YLEINEN |

Anna ihmeen toistua. Pienikin testamentti voi ravita kokonaisen kielikunnan

Vala ry:n ja yleishyödyllisten järjestöjen Hyvä testamentti -kampanja herättää keskustelua siitä, miten kukin voi turvata omien arvojensa jatkuvuuden. Omalla testamentilla voi vaikuttaa tähän.

Kun henkilöllä ei ole lähiomaisia tai testamenttia, ohjautuu henkilön omaisuus hänen kuoltuaan valtiolle. Vuonna 2015 valtiolle ohjautunut potti oli ennätykselliset 38,8 miljoonaa euroa ja myös vuonna 2016 suomalaisilta jäi kuolinpesiä valtiolle 26,3 miljoonan euron arvosta.

Suomen Pipliaseura on mukana Hyvä testamentti -kampanjassa. Pipliaseuran työn kautta voi antaa toivon näkökulman yhdelle ihmiselle tai jopa kokonaiselle kansalle. Jokainen lahjoitus, pieni tai suuri, on tärkeä. Pipliaseura ohjaa varat konkreettiseen työhön, jolla tavoitetaan ihmiset heidän omalla kielellään, luodaan pohja luku- ja kirjoitustaidolle, parannetaan syrjäytettyjen asema ja herätetään mielenkiintoa Raamattua kohtaan.

Pipliaseura tekee raamatunkäännöstyötä, lukutaitotyötä sekä syrjiviin asenteisiin vaikuttavaa työtä yli 200 maassa tai alueella. Lähivuosina tarve on suurta erityisesti Afrikassa.

Testamenttilahjoittaminen hyväntekeväisyyteen on vielä suhteellisen uutta Suomessa, ja testamenttien kautta tulevan rahoituksen osuus vaihtelee paljon järjestökohtaisesti.

Hyvä testamentti -kampanjassa on mukana 26 yleishyödyllistä yhteisöä, jotka edustavat laajasti erilaisia hyväntekeväisyyskohteita.

Lue lisää
Pipliaseuran testamenttilahjoitus
Hyvä testamentti