AJANKOHTAISTA, YLEINEN |

Ekumeeninen rukousviikko kannustaa rakkauteen ja sovintoon

Kansainvälistä ekumeenista rukousviikkoa vietetään 18.−25. tammikuuta. Tänä vuonna juhlitaan myös Suomen Ekumeenisen Neuvoston (SEN) 100-vuotisjuhlaa. Rukousviikon teema ”Kristuksen rakkaus johtaa meidät sovintoon”  kannustaa ihmisiä yhteiseen rauhan ja sovinnon työhön. Rukousviikko on joka vuosi samaan aikaan.

Sovinnon syvin olemus on anteeksiantaminen ja -saaminen sekä rauha. Sovinto Jumalan kanssa on kristillisen uskon keskeinen sanoma. Jumala lähetti ainoan Poikansa Jeesuksen Kristuksen maailmaan, jotta ihmiset oppisivat hänessä tuntemaan Jumalan perimmäisen olemuksen, rakkauden. Kristuksessa ihminen saa osakseen Jumalan itsensä sovintona ja rakkautena.
Suomen Ekumeninen Neuvosto

Ekumeeninen rukousviikko on kansainvälinen rukousliike, jolla on yli satavuotiset perinteet. Kahdeksanpäiväisen rukousviikon aikana kaikkialla maailmassa rukoillaan yhteisten tekstien pohjalta.

Rukousviikon aineisto on valmisteltu Saksassa. Reformaation merkkivuosi 2017 ja reformaation historia ovat vaikuttaneet aineiston rakentamisessa.

Ekumeenista rukousviikkoa vietettiin ensimmäisen kerran Yhdysvalloissa vuonna 1908. Suomessa rukousviikkoa on vietetty 1950-luvulta alkaen.

Lue lisää:

Suomen Ekumenisen Neuvoston rukousviikko

Kiitämme rukouksistanne, sanoo Egyptin Pipliaseuran pääsihteeri

rukousviikko_kuva