AJANKOHTAISTA, YLEINEN |

Ekumeeninen vastuuviikko: Kohtaa pakolainen

Tällä viikolla on vietetty Ekumeenista vastuuviikkoa. Tänä vuonna Vastuuviikko kannustaa ihmisiä ylittämään rajan ja kohtaamaan pakolaisia.  YK:n ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen 14.1 artiklan mukaan ”Jokaisella vainon kohteeksi joutuneella on oikeus hakea ja nauttia turvapaikkaa muissa maissa.”

Suomen Pipliaseuran kolme työntekijää kävi aineistonkeruumatkalla Jordaniassa Syyrian rajalla haastattelemassa pakolaisia vuositeemamateriaalia varten.  Vuositeemamateriaalin tavoitteena on antaa kasvot ja ääni Lähi-idän ihmisille, joita Pipliaseura kohtaa työssään Jordaniassa ja Persianlahdella.

Materiaalista syntyi Vastuuviikkoa varten räätälöity video, jonka keskeisenä näkökulmana on kannustaa katsoja näkemään pakolaiset ihmisinä – ei pelkästään avuntarvitsijoina.

Vastuuviikko on Suomen kaikkien kirkkojen ja monien kristillisten järjestöjen ihmisoikeuskampanja, jossa kirkot toimivat oikeudenmukaisemman maailman puolesta. Suomen Ekumeeninen Neuvosto järjestää ja koordinoi Vastuuviikkoa.