AJANKOHTAISTA, YLEINEN |

Ensi sunnuntaina kerätään kolehti Mekongin alueen raamattutyöhön

Raamattusunnuntai on kirkkohallituksen määräämä kolehtipyhä, jota vietetään toisena sunnuntaina pääsiäisestä. Kolehti kannetaan raamattutyöhön Mekongin alueella, erityisesti khmerinkielisen Raamatun uudistamiseen ja opintoraamatun laatimiseen Vietnamissa. Näissä maissa paikalliset pipliaseurat tekevät raamatunäännös- ja lukutaitotyötä yhdessä paikallisten kirkkojen kanssa.

Raamattusunnuntaina rukoillaan erityisesti raamattutyön puolesta, että Jumalan sana saavuttaisi mahdollisimman monet ihmiset maailmassa.

Kambodžasta Kiinaan ulottuvalla alueella on yli 200 kieltä. Ilman käännöstyötä ja lukutaidon opettamista ihmiset eivät pääse kirjoituksiin sisälle ja Raamattu jää heille tyhjäksi kirjaksi. Kambodžassa Pol Potin hirmuhallinnon aikana vuosina 1975-79 ihmisiä vangittiin ja katosi. Koulujärjestelmä lakkautettiin. Uskonnot ja kirkkojen toiminta kiellettiin. Nyt koulut toimivat ja kirkkojen toiminta on vapautunut vuonna 1993. Raamattuja ja lukutaitomateriaalia tarvitaan, jotta vaille opetusta jääneitä ihmisiä voidaan opettaa lukemaan.

Vietnamissa kristittyjen määrä kasvaa. Maassa on 53 vähemmistökieltä, joiden parissa Yhtyneillä Raamattuseuroilla on käynnissä tällä hetkellä kuusi raamatunkäännöshanketta. Vietnamilaisia on kautta vuosisatojen siirtynyt eri syistä ja paremman tulevaisuuden toivossa myös Kambodžaan. Siirtolaisista jopa 60 % on lukutaidottomia. Siksi paikallinen pipliaseura järjestää heille lukutaitokoulutusta sekä khmeriksi että vietnamiksi.

Raamattusunnuntain evankeliumitekstistä on valmistettu Pisaroita-hartausmateriaali käytettäväksi seuraavan viikon aikana. Materiaali löytyy Pipliaseuran täältä.