AJANKOHTAISTA, TIEDOTE, YLEINEN |

Intian Pipliaseuran pääsihteeri puhuu uskonvapauden puolesta

Intian Pipliaseuran pääsihteeri

Suomen Pipliaseuran vieraaksi saapuu pastori, TT Mani Chacko Intiasta

Kaikilla kiælillä -tapahtumaan kansainvälisiksi vieraiksi saapuvat Intian Pipliaseuran pääsihteeri Dr. Mani Chacko Bangaloresta sekä kaksi nuorta seurakuntalaista Paul Alex ja Vijo Thomas Kurien Keralasta. He kertovat raamattutyöstä monien kielten ja kulttuurien Intiassa sekä avaavat ikkunan intialaisen seurakunnan toimintaan.

Raamattutyön konkari puhuu uskonvapauden puolesta

Pääsihteeri TT Mani Chacko (s. 1955) on huolissaan Intian nykyisen hindu-hallituksen pyrkimyksistä rajoittaa muiden uskontojen toimintaa.

– Hallituksen politiikka painottaa hindulaista uskontoa hyvin fanaattisesti: jos olet intialainen, olet hindu. Jos et ole hindu, et ole intialainen. Tämäntyylinen puhe loukkaa kaikkia vähemmistöuskontojen edustajia, kristittyjä, muslimeja, sikhejä ja muita. Myös me olemme syntyneet Intiaan, eikä meiltä voi ottaa kansallisuuttamme pois uskontomme takia, Chacko kertoo.

Mani Chacko on toiminut Intian Pipliaseuran johtajana elokuusta 2011 lähtien. Hän väitteli teologian tohtoriksi eksegetiikasta Lontoon King’s College yliopistosta. Chacko on toiminut akateemisissa tehtävissä niin kotimaassaan Intiassa kuin ulkomaillakin.

Intian Pipliaseura palvelee kaikkia kirkkokuntia, lukuisia eri kristillisiä järjestöjä ja kristillisiä toimijoita. Tavoitteena on kääntää ja julkaista Raamattuja muodossa, joka vastaa lukijoiden ja kuulijoiden tarpeita, mukaan lukien lukutaidottomat, näkövammaiset ja esim. leprasairaat.

Nuoret vapaaehtoiset puhuvat sosiaalisesta ja ekologisesta oikeudenmukaisuudesta

Intiassa seurakuntanuorten vapaaehtoiset ovat tärkeä tuki yhteisölle. Yksityisyrittäjä Paul Alex (s. 1990) toimii Bakerdalen nuorisotoiminnan varapuheenjohtajana.

– Bakerdalen nuorisoliike on Itä-Keralan hiippakunnan aktiivisimpia nuorten toimintaryhmiä. Nuorisotoimintamme on keskittynyt pääasiassa sosiaalisen, diakonisen avun antamiseen, Alex kertoo.

Bakerdalen nuoret esimerkiksi valmistavat lahjoituksina saamistaan elintarvikkeista ruokaa ja jakavat vaatteita alueen köyhimmille. He myös järjestävät lääkintäleirejä: seurakunnan lääkärit ja nuoret vapaaehtoiset vierailevat syrjäisillä heimoalueilla antamassa ihmisille neuvontaa, hoitoa ja lääkkeitä. Syvällä viidakossa tämä voi olla ainoa kosketus ammattimaiseen terveydenhuoltoon.

Paul Alexin kanssa intialaisen seurakunnan nuorisotyötä esittelee Vijo Kurien (s. 1980), joka on Etelä-Intian kirkon ekologisen toimikunnan puheenjohtaja sekä Intian Pipliaseuran Keralan alueen nuorisotoiminnan puheenjohtaja. Tällä hetkellä hän kirjoittaa väitöskirjaansa ja toimii Mahatma Gandhin yliopistossa eläintieteen apulaisprofessorina.

Monet seurakuntien nuortenryhmät ovat heränneet ympäristön tilaan ja mm. istuttavat puita omalle kotiseudulle.

Hyväntekeväisyyskonsertti näkövammaisten puolesta

Lauantaina 16.5. Tampereen tuomiokirkossa järjestetään hyväntekeväisyyskonsertti, jonka lipputulot ohjataan Intian näkövammaisten lasten ja nuorten hyväksi.

Intiassa asuu maailman suurin määrä näkövammaisia ihmisiä – arviolta 12 miljoonaa. Erityisesti maaseudulla näkövammaisia syrjitään ja heidät suljetaan perheen ja yhteisön ulkopuolelle. Kerjääminen on ainoa vaihtoehto toimeentulon saamiseksi ja eristys aiheuttaa toivottomuutta.

Usein hankalimmassa tilanteessa ovat lapset ja nuoret. Pipliaseura auttaa näkövammaisia nuoria mm. jakamalla valkoisia keppejä, pistekirjoituslevyjä, pistekirjoituskalentereita sekä ääni- ja pistekirjoitusraamattuja.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Satu Toukkari, sidosryhmäkoordinaattori, satu.toukkari (at) piplia.fi, puh. 010 838 6534
Terhi Huovari, viestintäjohtaja, terhi.huovari (at) piplia.fi, puh. 040 546 9016

Kuvamateriaalit
Intian Pipliaseuran pääsihteeri Dr. Mani Chacko ja Kaikilla kiælillä -tapahtuma
Kaikilla kiælillä -tapahtuman ohjelma
TIEDOTE_Pipliaseuran intialaiset vieraat_08052015 (pdf)