AJANKOHTAISTA, YLEINEN |

Monien kipujen takaa löytyy täyttymätön kaipaus isään

Vuoden kristillinen kirja 2016 kilpailun voittajaksi valittiin Saara Kinnusen kirja Isän kaipuu. Teos kertoo isän kaipuusta, isyyden kaipuusta ja Taivaan Isän kaipuusta ja sen merkityksestä ihmisen itsetunnon kehitykselle.

– Toivon, että kirja saisi olla kosketuspinta heille, joille isän kaipuu jättää varjoja elämään. Monien oireiden ja kipujen takaa löytyy täyttymätön kaipaus isään. Me aikuisetkin kaipaamme hyväksyntää isiltämme; isän merkitys on yhä suuri, olivat lapset minkä ikäisiä tahansa, sanoo Saara Kinnunen.

Hän muistuttaa, miten Jeesuskin tarvitsi ja sai isänsä hyväksynnän ennen julkisen toimintansa aloittamista.

– Isän siunaus ja hyväksyntä on tärkeää jokaiselle lapselle jo Raamatun ajoista lähtien. Jeesus kertoi meille Jumalasta rakastavana isänä, joka hyväksyvästi ottaa vastaan tuhlaajapojat ja -tytöt. Heidätkin, joilla ei ole koskaan ollut läsnä olevaa isää. Isä meidän -rukouskin alkaa sanalla isä.

Saara Kinnunen on koulutukseltaan filosofian ja valtiotieteen maisteri ja hän toimii sosiaalipsykologina ja perheterapeuttina.

Tämän vuoden voittajateoksen valitsi Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.

– Tämä kirja vaikutti minuun eniten, sillä olen viiden lapsen isä. Aihe on tärkeä, sillä isän merkitys lapselle on suuri. Kirja saa miettimään isyyden arvoa. Olen kiitollinen saadessani olla isä.

Yleisöäänestyksen voittaja on Jouko Ikolan teos Hyvyyttä on. 40 vuotta pappina toiminut Ikola kertoo kirjansa olevan balladi hiljaisista suomalaisista taistelijoista arjessa ja työelämässä. Kirjan tarinat rakentavat toivoa.

Kilpailun voittajat julkistettiin Helsingin Kirjamessuilla sunnuntaina 30.10.2016. Kilpailu järjestettiin nyt 23. kerran. Kristilliset kustantajat ry:n järjestämä kilpailu oli avoin kaikille kustantajille. Myös Suomen Pipliaseura kuuluu Kristilliset kustantajat ry:hyn.