AJANKOHTAISTA, YLEINEN |

Jaa #valoa -kampanja käynnistyy – Testaa, minkälainen valontuojatyyppi olet?

Suomen ev.lut. kirkon Jaa #valoa -kampanja toteutetaan 19.10.–3.11.2019. Kampanjalla viestitään erityisesti nuorille aikuisille, että toivoa on aina – tunnelin päässä on valoa. Tavoitteena on tehdä kirkon keskusteluavun palveluita tunnetuksi nuorten aikuisten, 18–25-vuotiaiden kohderyhmässä. Kampanja näkyy erityisesti Instagramissa tunnisteella #valoa.

Suomen Pipliaseura on toteuttanut kampanjaan leikkimielisen valontuojatyyppi-testin yhteistyössä Kirkon Ulkomaanavun, Suomen Lähetysseuran, Kirkkopalveluiden ja Nuori Kirkko ry:n kanssa. Testillä selvitetään, minkälainen auttamistapa sopii kullekin. Tuloksena on kuusi erilaista piirrettyä valontuojahahmoa ja tyyppikuvausta, joissa on myös vinkit erilaisiin auttamistapoihin niin Suomessa kuin maailmalla.

#valoa maailmalle -sivuilla kerrotaan siitä, miten eri järjestöt vievät valoa maailmalle. Pipliaseura jakaa valoa muun muassa naisten lukutaito-ohjelman avulla. Tansanialainen Wini Magawan tarina tuo esiin sen, miten lukutaidon myötä hänen elämässään näkyy toivoa.

20 ideaa valon jakamiseen

Jaa #valoa -kampanja tarjoaa 20 ideaa siihen, miten ihminen voi tuoda valoa ympärilleen ja itselleen. Ideoita on esimerkiksi tarttua lukuhaasteeseen, värittää värityskuva tai kuunnella Jaa #valoa -Spotify-listaa. Kampanja kannustaa myös podcastien pariin. 25. lokakuuta julkaistaan POKS-podcast -jakso, jossa Veronica Verho ja Sita Salminen pohtivat anomyymin keskusteluavun merkitystä.

Jaa #valoa -kampanjan tavoitteena on myös rekrytoida lisää päivystäjiä Kirkon keskusteluapuun. Kirkon keskusteluavun päivystäjät toimivat kuuntelijoina ja keskustelukumppaneina apua tarvitseville ihmisille. Palvelevassa puhelimessa, chatissa ja netissä päivystää vapaaehtoisia noin 60 paikkakunnalla eri puolilla Suomea.

Lue lisää

Tee tästä valontuojatyyppi-testi
Tästä pääset Jaa #valoa-kampanjasivuille