AJANKOHTAISTA |

Joulu kortissa

Joulukortin tekeminen yhdestä maailman kuvatuimmasta aiheesta ei ole kovin helppoa.  Jeesuksen syntymäjuhla on meille kristityille arvokas asia ja joulun todellinen sisältö. Minkälaisen version itse halusin tehdä joulun perhetapahtumasta Pipliaseuran tämän vuoden joulukorttiin?

Kun aloin tehdä joulukorttia, päällimmäisenä ajatuksenani oli kuvata mahdollisimman läheistä suhdetta lapsen ja hänen vanhempiensa välillä. Halusin ainakin yrittää tehdä kuvan josta välittyisi herkkä hetki ja voimakas tunnekokemus. Olen itse äiti, kokenut omien lasteni syntymät. Ne lasteni syntymän jälkeiset hetket olivat ainakin minun perheessäni täynnä tunnetta ja rakkautta, ihmetystä. Itse asiassa muistan ajatelleeni etenkin esikoistani sylissä pitäessäni, että lapseni syntymä tuntui suurelta ihmeeltä jo itsessään. Mietin silloin, että kuka voi sellaisen ihmeen kokemisen jälkeen ajatella, ettei Jumalaa ole olemassakaan?

Vaikka Jeesus oli Jumalan poika, oli hän myös syntyessään pieni vauva. Samanlainen kuin kaikki muutkin vastasyntyneet pienet ihmiset. Ja hänen vanhempansa Maria ja Joosef olivat liikuttuneet vanhemmat, samanlaiset kuin mekin, ihmiset tässä ajassa. Raamattua lukemalla huomaa, että ihminen on yhä samanlainen sielunelämältään kuin tuhansia vuosia sitten. Joskus olen suorastaan häkeltynyt kuinka oma kokemukseni tai ajatukseni on vielä paremmin ilmaistu Raamatussa, kuin olisin itse sen pystynyt sanoiksi pukemaan.

Aloitin kuvittamisen väreillä, mutta hyvin pian siirryin mustepulloon ja -kynään. Vaihteleva viiva tuntui omimmalta, siinä on sekä vahvuutta että herkkyyttä. Kanteen piirsin lampaita niityllä joulutähden alla. Ja olihan siellä yksi aasikin, odottamassa paimenia ja Itämaan tietäjiä.

Toivottavasti joulukortista välittyy tavoittelemani hetki, ja se kuljettaa mukanaan joulun ilosanoman moneen kotiin ja mieleen.

Teksti: taiteilija Tina Ekman

Pipliaseuran joulukorteissa on perinteeksi muodostunut korttiin kirjoitettu jouluevankeliumi. Tämänvuotisen, Tina Ekmanin kuvittaman  joulukortin löydät Pipliakaupasta.