AJANKOHTAISTA, YLEINEN |

Kansainvälisin luterilainen tapahtuma 50 vuoteen

Kansainvälinen lähetyskumppanuusneuvottelu käydään Järvenpäässä 31.3.–3.4. Suomen evankelis-luterilainen kirkko on kutsunut yhteisiin neuvotteluihin kansainvälisten kumppanuuskirkkojen edustajia eri puolilta maailmaa. Vieraita on ilmoittautunut yli 30 maasta. Kyseessä on kansainvälisin luterilainen tapahtuma Suomessa 50 vuoteen.

Tapahtumassa pohditaan globaalin kristinuskon ja lähetystyön tilaa sekä lähetysyhteistyön haasteita, mahdollisuuksia ja tulevaisuutta. Tavoitteena on kuulla kumppanuuskirkkojen edustajien ajatuksia siitä, millaisessa todellisuudessa he elävät ja millaisia toiveita heillä on yhteistyön kehittämisen ja työn painopisteiden valinnan suhteen.

Mukana tapahtumassa on lukuisia kirkkojen presidenttejä ja piispoja, muiden muassa maailman nopeimmin kasvavan luterilaisen kirkon, Etiopian Mekane Yesus -kirkon pääsihteeri Berhanu Edossa Ofgaa, Pyhän maan ja Jordanian kirkon piispa Munib Younan, joka on myös Luterilaisen maailmanliiton presidentti, sekä Inkerin kirkon piispa Aarre Kuukauppi. Tapahtumaan osallistuvat myös Kirkkojen maailmanneuvoston, Luterilaisen maailmanliiton ja Euroopan kirkkojen konferenssin pääsihteerit.

Avoin paneelikeskustelu

Paneelikeskusteluun 3.4. osallistuvat piispa Aarre Kuukauppi, piispa Cosmos Moenga Botswanan evankelis-luterilaisesta kirkosta, Alice Ranjeeta Dungdung Intian evankelis-luterilaisesta Gossner-kirkosta sekä pastori Shu-Chencselma Chen Taiwanin luterilaisesta kirkosta. Keskustelun juontajana toimii Kirkon ulkoasiain osaston johtaja Kimmo Kääriäinen.

Paikalla ovat myös arkkipiispa Kari Mäkinen sekä piispa Simo Peura. Suomen Pipliaseurasta tapahtumaan osallistuu pääsihteeri Markku Kotila.

Kansainvälisiä vieraita seurakunnissa

Ennen varsinaista neuvottelua ja sen jälkeen kansainväliset vieraat jalkautuvat eri puolille Suomea lähetysjärjestöjen, hiippakuntien ja seurakuntien vieraiksi.

Lisätietoja

Lähetyskumppanuusneuvottelun verkkosivut: www.yourkingdomcome.fi