AJANKOHTAISTA, YLEINEN |

DigiMarkuksen ennakkotilaisuus Helsingin yliopistolla

Miten suomentaa Markuksen evankeliumi mobiililaitteille? Helsingin yliopistossa järjestettiin 30.3.2017 tilaisuus, jossa esiteltiin uusi evankeliumikäännös DigiMarkus.

Käännöstyön periaatteista kertoi Pipliaseuran raamatunkäännöstyön asiantuntija Seppo Sipilä, TT Tuukka Kauhanen puhui mobiilikäännöksestä eksegeetin silmin ja dosentti Hanna Lappalainen kertoi DigiMarkuksesta kielentutkijan näkökulmasta. Tilaisuuden lopuksi järjestettiin paneelikeskustelu dosentti Niko Huttusen johdolla. Tilaisuus videoitiin. Katso kaikki videot tästä.

Tilaisuuden panelikeskustelussa mukana olivat  prof. em. Kaisa Häkkinen, TT Tuukka Kauhanen, TT Seppo Sipilä ja FT Mikko T. Virtanen

DigiMarkus on pilottihanke, jossa raamatunteksti käännetään tiettävästi ensimmäistä kertaa alkukielestä suoraan mobiililaitteille. Hankkeessa tutkitaan, mitä vaatimuksia mobiili, sen käyttöyhteydet ja skaalautuvuus asettavat kielelle ja kääntämiselle.

DigiMarkus julkaistaan 5.4.2017. Käännöstä ei paineta lainkaan. Käännös on osa Reformaation merkkivuoden 2017 hankkeita, ja se tehdään yhteistyössä Kirkkohallituksen, eri kirkkojen ja yliopistojen kanssa.

Lue lisää

Tästä pääset DigiMarkukseen
DigiMarkus julkaistaan Agricola-viikolla