AJANKOHTAISTA, YLEINEN |

Kirkon toimijoita yhdistää usko hyvän tekemiseen

Marraskuun 2014 seurakuntavaaleissa valitaan luottamushenkilöt, jotka päättävät siitä, millainen on tulevaisuuden kirkko, miten varoja kohdennetaan, keitä autetaan, missä ja miten.

Kirkon kaikkia toimijoita yhdistää usko hyvän tekemiseen. Seurakuntavaalien teemaksi nostettua hyvän tekemisen viestiä tehdään vaalivuoden aikana tunnetuksi Hyvän tekemisen toreilla, joilla myös Suomen Pipliaseura on mukana.

Hyvän tekemisen torit

Kirkkohallitus on luonut torikonseptin kokonaisuutta yhteistyössä kirkon järjestöjen kanssa. Mukana ovat Suomen Pipliaseuran lisäksi Kirkon Ulkomaanapu, Suomen Lähetysseura, Suurella sydämellä ja Yhteisvastuukeräys. Seurakuntia aktivoidaan järjestämään Hyvän tekemisen toreja omilla paikkakunnillaan.

Hyvän tekemisen torilla voit tutustua siihen työhön, jota joka viikko seurakunnissa ja maailmalla tehdään. Pipliaseura tekee pitkäjänteistä työtä mm. lukutaidon ja ihmisoikeuksien hyväksi. Toreilla on esillä myös suoria, hyvän tekemiseen liittyviä raamatunlauseita.

Seurakuntavaalit näkyvät kesän hengellisillä kesäjuhlilla, SuomiAreenassa ja useissa muissa isoissa kesätapahtumissa sekä puoluekokouksissa. Kesällä ja alkusyksystä toreilla rekrytoidaan ehdokkaita, ja lokakuun ennakkoäänestysviikolla siellä voi äänestää.

Suomen Pipliaseura järjestää myös Hyvän tekemisen toriin linkittyvän ulkoilmatilaisuuden Kokkolan Päivitä Piplia, Jaakob -raamattutapahtumassa lauantaina 24.5. yhteistyössä Kokkolan seudun seurakuntien kanssa.

Seurakuntavaalit.fi

Seurakuntavaalikampanjaa tukeva verkkosivusto löytyy osoitteesta seurakuntavaalit.fi. Sivusto on kolmivaiheinen. Ensimmäiseksi se painottuu ehdokasrekrytointiin, toiseksi äänestysaktivointiin ja kolmanneksi tulostiedotukseen. Varsinainen vaalipäivä on isänpäivä 9.11.

Hyvan tekemisen tori_symbolikuva

Lisätietoja

Suomen Pipliaseura / Hyvän tekemisen tori
Terhi Huovari, terhi.huovari (at) piplia.fi, puh. 010 838 6536

Lue lisää

Seurakuntavaalit.fi
Hyvän tekemisen tori (Sakasti.fi)
Usko hyvän tekemiseen Facebook
Usko hyvän tekemiseen Twitter #uskohyväntekemiseen #seurakuntavaalit