AJANKOHTAISTA, YLEINEN |

Kristittyjen ykseyden rukousviikko 18.-25.1.

Tänään, 18.1. vietetään kristittyjen ykseyden rukouspäivää, joka aloittaa ekumeenisen rukousviikon. Perinne maanlaajuisille rukousviikoille on pitkä, niitä on vietetty jo yli 400 vuoden ajan.

Vuoden 2022 rukousviikon aineiston on valmistellut Lähi-idän kirkkojen neuvosto, ja sen teema on Näimme hänen tähtensä nousevan ja tulimme kunnioittamaan häntä. (Matteus 2:2).

Rukousviikon aineisto sisältää päivittäiset rukoukset ja mietiskelyt kahdeksalle päivälle, joita käytetään laajasti seurakunnissa ja sopivat myös henkilökohtaisen rukouselämän tueksi. Tasavallan presidentin allekirjoittamassa rukouspäivän julistuksessa painotetaan toivon ja rauhan sanomaa:

”Sanoma toivosta kutsuu meitä rukoilemaan ja toimimaan luomakunnan parhaaksi. Haasteiden ja vaikeuksien keskellä uskomme, että Jumala toimii kauttamme luodakseen maailman, missä oikeudenmukaisuus, rauha ja ihmisten välinen solidaarisuus toteutuvat.”

Tutustu kristittyjen ykseyden rukousviikon materiaaleihin osoitteessa ekumenia.fi.

Liity rukoilemaan yhdessä rukousviikolla keskiviikkona 19.1.2022 klo 10 etäyhteyksin Teamsissa: Liity rukoushetkeen tästä