AJANKOHTAISTA, TIEDOTE, YLEINEN |

Lomwen Uusi testamentti julkaistiin Malawissa

Malawin Pipliaseura julkaisee lokakuun aikana kaksi uutta käännöstä. Lomwen Uuden testamentin käännös julkaistiin 4.10. Helsingin seurakuntayhtymä on tukenut hanketta vuodesta 2011 lähtien. Toinen lokakuussa julkaistava käännös on yaonkielinen Uusi testamentti.

Lomwen puhujia on noin joka kymmenes Malawin väestöstä. Osaa murteista puhutaan myös Mosambikissa. Lomwen puhujista neljä viidestä on kristittyjä. Jumalanpalveluksissa on tähän asti luettu Raamattua chichewan kielellä. Saarna ja rukoukset on kuitenkin puhuttu lomweksi.

– Omankielinen jumalanpalvelus on ollut monen unelma. Nyt se on mahdollista myös lomweksi, iloitsee Malawin Pipliaseuran pääsihteeri Clapperton Mayuni. – Ihmiset tanssivat saapuessaan juhlapaikalle!

Lomwekääntäjät ovat iloisia työnsä tuloksesta

Kuva: Lomwekääntäjät ovat iloisia työnsä tuloksesta.

Uuden testamentin käännöksen valmistuminen oli käännösryhmän jäsenille pitkän työn päätös. Pitkään juhlat eivät heidän osaltaan jatku, sillä työ Vanhan testamentin parissa on jo käynnistynyt. Tavoitteena on, että lomwen kielinen koko Raamattu tulisi käyttöön vuoden 2019 aikana.