AJANKOHTAISTA, ARKISTO, TIEDOTE |

Mihin Lähi-itä on matkalla? Keskustelutilaisuus 13.6.

Al-Karakin kylä, missä Kasabeth kasvoi, sijaitsee Vanhan testamentin Moabin alueella.

Raamatun maissa toimivien pipliaseurojen työn koordinaattori Labib Madanat osallistuu lauantaina Rovaniemellä Lähetysseuran kesäjuhlien keskustelutilaisuuteen kristinuskon tulevaisuudesta Lähi-idässä.

Vuonna 1964 Jerusalemissa syntynyt Madanat on sukujuuriltaan jordanialainen. Nykyisin hän asuu eglantilaisen vaimonsa ja pariskunnan viiden lapsen kanssa Ammanissa. Madanat työskentelee rohkaistakseen Palestiinan ja Israelin pipliaseuroja yhteistyöhön muiden Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan pipliaseurojen kanssa.

– Raamatun mailla ja eri alueilla tarkoitetaan Israelin ja Palestiinan lisäksi myös ympäröiviä maita – Syyriaa, Irakia, Egyptiä ja Libanonia. Raamattutyötä tehdään koko tällä laajalla alueella, Madanat kertoo. – Lähi-idän levottomuuksien aikana yksikään paikallisista pipliaseura ei ole keskeyttänyt toimintaansa. Raamattutyö on paikallista ja juurtunut eri kirkkoihin ja kristillisiin yhteisöihin. Samoin kuin kristitty kokee kuuluvansa omaan kotimaahansa ja rakastaa sen kansaa, on myös Raamatulla luonnollinen osa hänen elämäänsä ja kulttuuriaan.

Raamattutyötä sodan keskellä Syyriassa

Tähän päivään saakka Syyrian Pipliaseura on palvellut kaikkialla maassa. Tarkat tiedot työstä ovat turvallisuussyistä salaisia. Jokin aika sitten Syyrian Pipliaseuran johtaja siepattiin. Vapauteen päästyään hän kieltäytyi lähtemästä rakkaasta kotimaastaan, vaan päätti jäädä kotikaupunkiinsa palvelemaan.

– Kukaan ei olisi syyttänyt häntä maasta lähtemisestä, mutta rakkaus oli pelkoa voimakkaampi voima, Madanat kertoo.

Raamatunnälkäinen väenpaljous

– Alueen pipliaseurat jakavat vuosittain satojatuhansia raamatunosia. Lisäksi Raamattua ladataan sähköisesti tietokoneille erityisesti niissä maissa, joissa Raamattu ovat kielletty kirja. Raamatun maat ovat raamatunnälkäisiä, Madanat tiivistää.

Tule kuulemaan lisää lauantaina 13.6. Rovaniemelle. Santasport, kokoustila Voima, Lappi Areenan vieressä. Katso tarkat tiedot tapahtumakalenterista.