AJANKOHTAISTA, YLEINEN |

Millaisen perinnön sinä haluat jättää?

Tänään 13.9. vietetään kansainvälistä testamenttipäivää. Viikolla 37 järjestettävä kansainvälinen Legacy Day -päivä muistuttaa testamentilla lahjoittamisen mahdollisuuksista. Testamenttipäivää vietetään 17 maassa, myös Suomessa, jossa testamentti lahjoitusmuotona on lisännyt mielenkiintoa. Hyvä testamentti -kampanja jakaa aiheesta tietoa sekä tarjoaa asiantuntijapalveluja nettisivuillaan. Järjestöjä kotimaisessa kampanjassa on mukana jo yli 20.

Suomen Pipliaseura on mukana Hyvä testamentti -kampanjassa 23 muun yleishyödyllisen järjestön kanssa. Järjestöt ovat Vastuullinen Lahjoittaminen VaLa ry:n jäseniä.

Testamentista puhutaan avoimesti

Legacy Day -päivään ottaa osaa yli 1000 järjestöä ympäri maailman. Ensimmäiset Leave a Legacy -kampanjat alkoivat 1990-luvulla Pohjois-Amerikassa. Eurooppaan kampanja saapui vuonna 2000 englantilaisen Remember a Charity -organisaation johdolla. Kampanjointia tehdään nykyään seitsemässätoista maassa, viimeisimpänä maana mukaan on ilmoittautunut Puola. Testamentit edustavat joissakin maissa jopa 20–30 prosenttia hyväntekeväisyystyön rahoituksesta. Suomessa järjestöjen rahoituksesta katettiin viime vuonna noin viisi prosenttia testamenttilahjoituksilla.

Kotimainen Hyvä testamentti -kampanja käynnistyi tammikuussa 2015. Tuolloin mukaan lähteviä järjestöjä oli 14. Nyt määrä on kasvanut 24:ään.

Tarkoituksemme on ollut herättää keskustelua ylipäätään siitä, että testamentti ei olisi meillä enää mikään tabu vaan osa oman talouden hallintakeskustelua. Testamentilla voi aktiivisesti määritellä keitä tai mitä haluaa muistaa. Kampanjamme alkoi muun muassa helmikoruteemalla muistuttaen, että monesti pieneksi koetulla osalla voi olla suurta merkitystä itselle tärkeän asian tukemisessa. – Kampanjakoordinaattori Pia Tornikoski.

HT-logo_vaaka

Hyvä testamentti -kampanjan sivut löytyvät osoitteesta www.hyvatestamentti.fi.

Jokainen lahjoitus, pieni tai suuri, on tärkeä. Tukemalla Pipliaseuran työtä voit antaa toivon näkökulman yhdelle ihmiselle tai jopa kokonaiselle kansalle.
Testamenttilahjoitus Pipliaseuralle: Lue lisää

Lisätietoja

Pia Tornikoski, Hyvä testamentti -kampanjan koordinaattori, puh. 040 596 3763
Eeva Vuorinen, talousjohtaja, Suomen Pipliaseura, puh. 040 522 8735