AJANKOHTAISTA, YLEINEN |

Myyntitykki hyvien sanojen asialla

Pipliaseuran myyntipäällikkö Leena Koski jäi eläkkeelle 16 työvuoden jälkeen.

Näihin vuosiin on mahtunut paljon iloa ja hauskoja sattumuksia. Päällimmäisenä on kiitollisuus siitä, että olen saanut tehdä töitä iloisten, koulutettujen ihmisten kanssa. Kohtasin monia mukavia asiakkaita ja yhteistyökumppaneita ympäri Suomen.

Leena haki aikanaan Pipliaseuraan, koska halusi säännöllisen päivätyön opiskelujen oheen. Haastattelu työvaliokunnan edessä hieman pelotti, mutta myyntiä ja markkinointia paljon opiskellut libristi tiesi osaavansa tehtävän. Työn Pipliaseurassa Leena koki kutsumuksekseen.

Yöllisiä herätyksiä pomolle

Kymmenen vuotta sitten Leena oppi ajamaan pakettiautoa, jonka avaimet Leena melkein vei mukanaan viimeisenä työpäivänään. Avaimet ovat aiheuttaneet kommelluksia ennenkin.

Ajoin auton kotiin, josta matka jatkuisi aamuvarhaisella. Illalla päätin viedä matkalaukkuni autoon. En löytänyt avaimia mistään! Ei auttanut kuin laittaa pomolleni Eevalle viesti ja pyytää vara-avaimet. Yhdessä Eevan kanssa haimme avaimet toimistolta keskiyöllä. Aamulla löysin toiset kenkäpussistani, Leena tunnustaa.

Pitkät ajomatkat sujuivat mukavasti virsiä veisaten. Leena itse ei usko osaavansa Myyntitykki hyvien sanojen asialla laulaa, siitä oli koulun laulunopettaja pitänyt huolen huokaamalla: ”Lapsiparka, miten sinulla on huono lauluääni, vaikka mummosi oli kirkkokuoron paras laulaja.”

Pipliaseuran väki on todella musikaalista, vaikka bändin voisivat perustaa. Työyhteisö, jossa lauletaan, on ihana, hän kehuu entisiä työkavereitaan. Herran hallussa päivä kerrallaan Leena kertoo, miten markkinoiden heilahtelut näkyivät myyntityössä. Pipliaseurassa on aina uskallettu kokeilla uusia tuotteita ja työskentelytapoja.

Nyt hän iloitsee Pipliakauppa.fi-verkkokaupasta, joka nopeuttaa tilaustenkäsittelyä ja asiakaspalvelua. 16 työvuoden aikana tapahtuneista muutoksista suurin on kirjakauppasektorilla tapahtunut romahdus; kauppoja oli ennen reilut 300. Nykyisin kirjakaupat ovat keskittäneet ostonsa Kirjavälitykseen eikä entisenlaista tarjousruuhkaa juuri ole ja painosmäärät ovat radikaalisti pienentyneet.

Kirjan elinkaari on nyt niin lyhyt, että pitää tietää tarkkaan markkinat, joille kirja suunnataan, Leena vakavoituu.

Hän lähettää kiitokset kaikille monivuotisille asiakkaille ja yhteistyökumppaneille, joille ei ehtinyt erikseen soittaa. Leena kiittää lämpimästi myös työkavereitaan vakuuttaen, että muistaa rukouksin sekä Pipliaseuran työtä että jokaista työkaveria.

Kun tulen vanhaksi, enkä enää muista kaikkien nimiä, voinko lyhentää rukoustani erään pikkutytön tavoin: ”Siunaa koko läjää!”

Syksyllä Leena aikoo jatkaa espanjanopintoja sekä perehtyä digikameran käyttöön ja kuvaukseen. Leenasta on hienoa, kun mummoikäinenkin osaa käyttää tietotekniikkaa.

Pipliaseura panostaa digikehitykseen

4C1A0870

Antti Siukonen aloitti Pipliaseuran kehittämispäällikkönä huhtikuussa. Aiemmin hän työskenteli noin viiden vuoden ajan Espoon seurakuntayhtymässä kasvatustyön pastorina.

Antin päätehtävä on digituotteiden kehittäminen. Siihen panostetaan nyt voimakkaasti koko Yhtyneissä Raamattuseuroissa.

Digikehitys tarkoittaa samaa kuin aikanaan kirjapainojen kehittyminen. Raamattujen kustantamisessa ja levittämisessä hyödynnetään usein ensimmäisenä uutta tekniikkaa.

Digimuotoisen Raamatun mukaan voidaan liittää erilaista tausta-aineistoa; tekstiä, kuvia, videoita, jotka avaavat lukijalle raamatunajan elämää. Mutta ei perinteinen Raamattu mihinkään katoa; digimuoto täydentää sitä, Antti vakuuttaa.

Juttu on osa Piplia-lehteä 02/16. Lue koko lehti tästä.