Kirkkopäivät Jyväskylä 17.–19.5.2019

Pipliaseura on mukana toukokuisilla Kirkkopäivillä Jyväskylässä.

Pe 17.5. klo 16.30–17.30, Vanha papplila: Hyvän tahdon ilta – elämän tärkeät paperit -testamenttitilaisuus (paikka ja aika päivitetään myöhemmin)

Oletko miettinyt, mitkä ovat elämäsi tärkeimpiä asiakirjoja? Ne voivat välittää asioita, jotka ovat elämässäsi tärkeitä. Tervetuloa kuulemaan Hyvä testamentti -kampanjan lakiasiantuntijaa Piia Jeremejeffiä sekä Suomen Lähetysseuran ja Suomen Pipliaseuran edustajia.

La 18.5.2019 klo 9–10, Yliopiston juhlasali: Vallaton ja rajaton Sana
Huolipuheesta toivonkieleen, vieraista sanoista omiin sanoihin. Suomalaista puhetta ja maailman kuvia sanoittamassa mm.  piispa emerita Irja Askola, KT Kimmo Kosonen, jouhevana juontajana Antti Siukonen. Tukehtuvatko toivon sanat huolipuheen alle? Kenellä on lupa käyttää sanoja? Entä Sanaa?

Maailmassa on noin 7000 kieltä. Yli 600 miljoonaa lasta on ilman peruslukutaitoa ja 100 miljoonaa nuorta ei osaa lukea. Lukutaidottomista 2/3 on naisia.

Keskustelijat luotaavat sanan tilaa suomalaisessa yhteiskunnassa ja polarisoituvassa maailmassa tuoden mukaan oman henkilökohtaisen näkökulmansa.

Pipliaseura ja Lähetysseura taustoittavat sanan vaikutusta Kiinassa ja Thaimaassa. Järjestäjinä Suomen Pipliaseura ja Suomen Lähetysseura yhdessä.

La 18.5.2019 klo 13.00 Pipliaseuran vuosikokous Jyväskylän kaupungintalossa.
Valtakirjojen tarkistus virallisille vuosikokousedustajille alkaa klo 11.30–12.45 kaupungintalossa.

Pipliaseura on mukana myös Hiljaisuuden talon ohjelmassa koko lauantaipäivän 18.5. Hiljaisuuden talossa voi mm. hiljentyä hetkipalveluksiin, lukea ja kuunnella Raamattua. Hiljaisuuden talon ohjelma järjestetään yhteistyöss Hiljaisuuden Ystävät ry:n kanssa, paikkana on Pappila.

La 18.5. klo 10.30–11.30. Millainen on tulevaisuuden digitaalinen unelmakirkko? Ylioppilastalo.
Millainen on tulevaisuuden unelmakirkko, joka hyödyntää digitaalisuuden mahdollisuuksia entistä monipuolisemmin ja tavoittaa nuoren sukupolven? Liikkeelle lähdetään digitalisaation mahdollisuuksista ja pelimaailman tulevaisuuden trendeistä.  Tutustutaan modernin teknologian tarjoamiin konkreettisiin mahdollisuuksiin ja työkaluihin seurakuntien työssä sekä yksittäisten kristittyjen tavassa elää omaa kristillisyyttään todeksi. Tilaisuudessa Pipliaseuralta esillä Raamattu.fi-verkkopalvelu ja Piplia-sovellus.

La 18.5. Hiljaisuuden talo
Pipliaseura on mukana myös Hiljaisuuden talon ohjelmassa koko lauantaipäivän 18.5. Hiljaisuuden talossa voi mm. hiljentyä hetkipalveluksiin sekä lukea ja kuunnella Raamattua. Hiljaisuuden talon ohjelma järjestetään yhteistyössä Hiljaisuuden Ystävät ry:n kanssa, paikkana on Vanha Pappila.

Kirkkotorilta Kauppakadulta löytyy Piplia-teltta sekä perjantaina että lauantaina.

Kirkkopäivistä voi lukea lisää https://www.kirkkopaivat.fi/ Pipliaseuran osuutta Kirkkopäivistä päivitetään tarkemmin Piplia.fi -sivuille.