Run for missions -juoksuhaaste lähetykselle

Kirkon lähetysjärjestöt haastavat  juoksutapahtumiin! Näymme juoksutapahtumissa ja keräämme lähetystyölle varoja. Tarvitsemme sekä juoksijoita että kannustajia.

Milloin: Päätapahtuma on Tampere maraton 31.8.2019, jonka osana on Run for Missions -juoksuhaaste. Run for Missions -tunnuksen (lyhenne R4M) alla voi juosta eri puolilla Suomea myös muissa juoksutapahtumissa, mikäli tapahtuman järjestäjä sen sallii.

Miten: Tampereella matkat ovat maraton, puolimaraton, 10 kilometriä sekä joukkuemaraton (neljän juoksijan ryhmä, jossa kukin juoksee 10,5 kilometriä).

Miksi: Juoksijat haastavat juoksulleen tukijoita ja keräävät varoja lähetystyölle. Seurakunta tai järjestö voi nimetä juoksuhaasteelle kohteen. Myös yksittäiset juoksijat voivat valita tuettavan kohteen, vaikkapa jonkin seurakuntansa tai järjestön lähetystyön kohteista.

Ketkä: Medialähetys Sanansaattajat esitti vuonna 2017 seurakunnille ja lähetysjärjestöille Run for Missionsjuoksuhaasteen. Tänä vuonna mukana ovat kaikki ev. lut. kirkon suomenkieliset lähetysjärjestöt.  (Sanansaattajat, Suomen Pipliaseura, Kylväjä, Kansanlähetys, Sley ja  Suomen lähetysseura)

Ohjeita seurakunnille/juoksijoille:

1) Löydä juoksijat. Mitä kohdetta seurakuntasi juoksuporukka tai yksittäiset juoksijat haluavat tukea? Kysy lisää yhteyshenkilöltä: Suomen Pipliaseuran yhteyshenkilö Ulla Oinonen, ulla.oinonen@piplia.fi, p. 050 352 1250 

2) Muista itse juoksutapahtuman ilmoittautumiset. (Jokainen seurakunta/juoksija vastaa ilmoittautumisesta ja juoksun kuluista itse.)

3) Aloita juoksutapahtumasi varainhankinta valitsemasi järjestön ohjeiden mukaan. Esimerkiksi voit luoda Facebookissa varainkeruukampanjan.

4) Juoksutapahtumien yhteinen näkyminen. Tampere maratonilla tavoitteena on, että kaikki juoksijat käyttäisivät Run for Missions -juoksupaitaa. Paitaan on mahdollista saada seurakunnan tai järjestön logo (keskustele tästä valitsemasi järjestön yhteyshenkilön kanssa). Näkyvyyttä voi lisätä myös Run for Missions -tuubihuivilla. Huomaa, että joissain juoksutapahtumissa omaa mainostamista tai mainospukeutumista saatetaan rajoittaa tapahtuman järjestäjän toimesta. Tampere Maratonin yhteydessä järjestämme myös After Run Partyn (seuraa ilmoittelua).

Lisätietoa:

sansa.fi/juoksuhaaste -sivulta

  • löydät videon, joka on kuvattu viime vuoden Tampere maratonilta
  • löydät myös mallin keräyskohdekirjeestä