PERUTTU: Voimafestivaali 2020 Tapiolassa 16.-17.5.2020, Espoo

Valtioneuvoston 16.3. annetun kansallisen ohjeistuksen mukaan julkisia kokoontumisia rajoitetaan koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi. Koronavirusepidemian takia Pipliaseura ja Espoon seurakunnat joutuvat valitettavasti perumaan Voimafestivaali-tapahtuman.

Pipliaseuran puolesta haluamme lausua lämpimän kiitoksemme kaikille yhteistyötahoille ja ihmisille, jotka ovat antaneet lahjansa käyttöön tapahtuman valmistelun eteen. Voimafestivaaleja oli tarkoitus viettää Tapiolassa 16.–17.5.

Pipliaseuran vuosikokouksen muutoksista tiedotetaan myöhemmin.

Voimafestivaalien rinnalla oli tarkoitus järjestää Suomen ensimmäinen HackMyBible-tapahtuma, jossa innovoidaan tulevaisuuden Raamattua. Siirrämme tapahtuman toiseen ajankohtaan.

***

Järjestäjinä Espoon seurakunnat ja Suomen Pipliaseura.

Pipliaseuran perinteistä ekumeenista vuosijuhlaa on uudistettu kaupunkitapahtumaksi Tapiolan keskustassa. Tapahtuma on saanut nimen: Voimafestivaali 2020. Merkitse kalenteriin päivät 16.–17. toukokuuta!

Tapahtuman voimaviesti on tarkoitettu kohtaamaan kaupunkilaisia, perheitä, rippikoululaisia ja heidän vanhempiaan. Se kutsuu Espoon rippikoululaiset koolle, ja myös vanhemmille festivaali tarjoaa eväitä tärkeään kasvattajan ja kanssakulkijan tehtävään. Voimafestivaali-nimi kertoo siitä, miten vaatimusten ja suoritusten maailmassa tarvitsemme jokainen viestiä ainutkertaisesta arvostamme ihmisenä. Omana itsenäni riitän kaikkeen siihen, mitä elämä milloinkin kysyy.

Viestiä maailmalta tuovat festivaalin vieraat Lähi-idästä. Paikalle on kutsuttu kolmen Pipliaseuran edustajat Israelin, Arabi-Israelin ja Palestiinan Pipliaseuroista. Näillä alueilla ihmiset elävät ristiriitaisessa maailmassa, jossa kristittynä ei useinkaan ole helppoa. Mistä he ammentavat voimansa? Ja mitä voimme oppia toisiltamme?

Ohjelma

Lauantai 16.5.

Päälava Tapiolan torilla

10.30–10.50 Musiikkitapahtuma perheille

Pikkukakkosesta tuttu Siina Hirvonen esiintyy yhdessä bändin ja lapsikuoron kanssa, jota johtaa Elina Jokivuori. Mukana myös Riina Nissinen Tapiolan seurakunnasta, muskariopettaja Liisa Suonio sekä muskarikuoro ja bändi.

Tapiolan seurakunnan musiikkityön ja perhetyön yhteistä ohjelmaa. Seurakunnan perhe- ja lapsityön kevään päätöstapahtuma.

11–11.30 Voimalataus

Tapiolan seurakunnan kirkkoherra Päivi Linnoinen ja Espoon kaupungin edustaja toivottavat Voimafestivaalien osallistujat tervetulleiksi. Tervehdyksensä Lähi-idästä tuovat Arabi-Israelin Pipliaseuran pääsihteeri Dina Katanacho, Israelin Pipliaseuran pääsihteeri Viktor Kalisher ja Palestiinan Pipliaseuran pääsihteeri Nashat Filmon. Lavalle nousee myös piispa Jukka Keskitalo. Tervehdysten lomassa lauletaan yhteislauluja.

12–13 Kasvattajuusluento

Elämää rippikoululaisen vanhempana. Perheneuvoja, kirjailija Heli Pruuki puhuu nuorten kasvatuksesta. Musiikkia tilaisuuteen tuovat Gospelmamat kanttori Elina Jokirannan johdolla.

13.15–14 Rauhan ja oikeudenmukaisuuden nälkä

Mistä saada voimaa ja rauhaa Lähi-idän konfliktien keskellä? Millaista on olla vanhempi eri konteksteissa ja haastavissa olosuhteissa? Aiheesta keskustelemassa suomalaisten asiantuntijoiden kanssa Victor Kalisher Israelin Pipliaseurasta, Dina Katanacho Arabi-Israelin Pipliaseurasta ja Nashat Filmon Palestiinan Pipliaseurasta.

14–14.40 HackMyBible -julkistus

HackMyBible-tapahtumassa syntyneen parhaan Raamattuun liittyvän digitaalisen konseptin idean julkaisu. Suomen Pipliaseura, Nuori kirkko ja Ristin Kilta järjestävät HackMyBible -tapahtuman Voimafestivaalien yhteydessä 14.–16.5.2020.

15.15–16 Espoon ev.lut. seurakuntien arabiankielinen Rauhan kuoro

Rauhan kuoro esiintyy arabiankielisen työn ohjaaja Mirna Nadran johdolla.

16.30–17.00 Dominante-kuoron konsertti

Dominante on vuonna 1975 perustettu Aalto-yliopiston sekakuoro, joka tunnetaan kunnianhimoisena suomalaisen kuoromusiikin edelläkävijänä. Kuoron taiteellisena johtajana on Seppo Murto.

Pipliaseuran Uuden testamentin 2020 käännöstyö esittäytyy päälavalla, jossa kuullaan myös katkelmia lokakuussa julkaistavasta uudesta käännöksestä mobiilikäyttäjille. UT2020-käännöksestä voi antaa tuoreeltaan myös palautetta: osia käännöksestä on avoinna yleisölle toukokuussa Voimafestivaalien aikaan.

Päälavan ympärillä on kojuja, myyntipöytiä, riksa-ajelua ja muun muassa pop-up-perheneuvontaa.

Muut tapahtumat:

10.30–16.00 Rippikoulutapahtuma
Tapiolan koulu, Opintie 1, Espoo.

12–15 Pipliaseuran vuosikokous Aarnivalkean koulu
Valtakirjojen tarkistus klo 1011.45
Kirkkojen ja seurakuntien virallisille edustajille

Ortodoksikirkko hiljaisena tilana klo 11–17

17–18.30 Vigilia ortodoksikirkossa

Sunnuntai 17.5.

12 Ekumeeninen jumalanpalvelus

Kulttuurikeskus Amfi, Kulttuuriaukio 2, Espoo

Liturgia kirkkoherra Päivi Linnoinen, saarna piispa Kaisamari HintikkaIsä Petri Korhonen kantilloi psalmin. Raamatunluku Katolinen kirkko Suomessa, esirukous Espoon helluntaiseurakunta. Isosten siunaus. Musiikissa Tapiolan seurakunnan kamarikuoro.

Jumalanpalveluksen jälkeen kirkkokahvit.

Torstai–sunnuntai 14.–16.5.
HackMyBible-tapahtuma

Ohjelma päivittyy, seuraa: www.espoonseurakunnat.fi | www.piplia.fi