Voimasanoja Raamatusta -luentosarjan teemana kuolema

Pirkanmaan Pipliaseuran  jo perinteeksi muodostunut Voimasanoja Raamatusta -luentosarja käsittelee tänä syksynä kuolemaa. ”Täällä kuollaan!” -teemaa tarkastellaan pelon, surun ja toivon näkökulmista. Luentoillat järjestetään Kulttuuritalo Laikussa (Tampereen vanha kirjastotalo). Jokainen ilta alkaa klo 18 ja päättyy klo 20. Aikaa on varattu myös vapaalle keskustelulle, minkä jälkeen voi halutessaan osallistua ekumeeniseen rukoushetkeen. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia!

18.9.2018 kuolemaa lähestytään PELON näkökulmasta. Teologipuheenvuoron pitää sairaalasielunhoitajien kouluttaja Virpi Sipola. Kokemuksellisen näkökulman aiheeseen tuo kuolemaa 30 vuotta tutkinut dosentti Gustaf Molander.

23.10.2018 pyhäinpäivän aattona aiheena on SURU. Surusta ja kuolemasta puhuu TAMKin yliopettaja Varpu Lipponen, joka on kuoleman teemaan syvästi perehtynyt saattohoidon asiantuntija. Kokemuspuheenvuoron käyttää lapsensa menettänyt Halsuan eläkkeellä oleva kirkkoherra Jouko M.V. Heikkinen, joka on kirjoittanut useita kirjoja kuolemasta ja kuolemisen taidosta.

20.11.2018 syksyn viimeisessä luentoillassa puhutaan TOIVOSTA. Systemaattisen teologian dosentti Maarit Hytönen Kirkon tutkimuskeskuksesta avaa illan teologipuheenvuorollaan. Syksyn luentosarja päättyy illan toiseen puheenvuoroon, jonka käyttää kirjailija ja filosofi Torsti Lehtinen.

Voimasanoja Raamatusta -luentoiltojen sarjan järjestää Pirkanmaan Pipliaseura yhdessä Tampereen ev.lut. seurakuntien ja Ahjolan kansalaisopiston kanssa.