AJANKOHTAISTA, YLEINEN |

Piplia-sovellus ja Raamattu.fi uudistavat raamatunkäyttötapoja

Raamattu on helppo kaivaa esiin bussissa, ja evankeliumin kuuntelu onnistuu tiskikonetta täytellessä. Pipliaseura julkaisee Helsingin Kirjamessuilla 26.10. klo 18 uudistetun Raamattu.fi-verkkopalvelun ja uuden Piplia-sovelluksen. Aiemmin Kirkkohallituksen hallinnoima Raamattu.fi siirtyy samalla Pipliaseuran ylläpidettäväksi ja kehitettäväksi palveluksi.

Lanseerauksen ensimmäisessä vaiheessa Raamattu.fi-sivusto sekä Pipliasovellus tarjoavat käyttäjille useita raamatunkäännöksiä, lukuohjelmia sekä tekstiä taustoittavia artikkeleita. Kirkkoraamatut, Agricolan Uusi testamentti, Uusi testamentti ja Psalmit nykysuomeksi sekä Bibel 2000 ovat raamattuvalikoiman ydin. Lisäksi tarjolla on valikoima kansainvälisiä raamatunkäännöksiä mm. englanniksi ja venäjäksi. Käyttöliittymä on saatavilla suomeksi ja ruotsiksi.

Lukuohjelmat tarjoavat raamatunlukijalle säännöllistä pureskeltavaa. Myös Pipliaseuran Uuden testamentin käännöstyön osista on tarkoitus kerätä palvelun kautta palautetta. Uusia käännöksiä, ääniraamattuja ja taustamateriaalia päivitetään palveluun pala kerrallaan. Palvelun perusosat ovat ilmaisia eivätkä edellytä sisäänkirjautumista. Näitä ovat mm. peruskäännösten lukeminen sekä hakutoiminnot. Lukuohjelmat sekä osa tausta-artikkeleista ja toiminnoista edellyttävät ilmaisen käyttäjätunnuksen luomista. Kirjautunut käyttäjä voi muun muassa tehdä muistiinpanoja ja korostusmerkintöjä sekä lukea laajempaa käännösvalikoimaa.

Rippikoululaisille ja syventyjille enemmän

Painettu rippiraamattu on Pipliaseuran suurilevikkisin Raamattu. Suomenkielisten seurakuntien lähes jokainen rippikoululainen saa Pipliaseuran rippiraamatun. Painettu sana on edelleen leirielämässä tai sängynpielessä lyömätön käyttöliittymä. Raamattuverkkopalvelu täydentää rippiraamattua taustoittamalla Raamatun nimistön, käsitteet ja paikat sekä tuomalla ääniraamatun kuuntelumahdollisuuden.

Maksumuurin taakse palvelussa tulevat sellaiset osat, joiden julkaiseminen tuottaa erityisen paljon kustannuksia.

– Alkukieliset tekstit, tausta-artikkelit ja ääniraamatut ovat Pipliaseuralle kalliita sisältöjä, mutta haluamme tuoda ne rippikoululaisten saataville. Siksi rippiraamattuihimme tulee ensi vuonna yksilöidyt lisenssikoodit, joilla palvelun maksulliset osat aukeavat vuodeksi, kertoo seurakuntapalvelun johtaja Antti Siukonen.

Teknisenä ratkaisuna on Hollannin Pipliaseuran kehittämä raamatunjulkaisujärjestelmä, jota pipliaseurat kehittävät yhdessä. Raamattu.fi-sivusto avautuu verkkoselaimessa, Piplia-sovelluksen löydät lokakuun lopulla App Storesta ja Play Kaupasta.

Lue lisää

Piplia-lehti 3/18
Pipliaseura kääntää Uuden testamentin mobiilikäyttäjille