AJANKOHTAISTA, YLEINEN |

Pipliaseura aloitti Seurakuntalainen.fi:n järjestökumppanina

Seurakuntalainen.fi on uutisverkkosivusto, jossa seurataan kristinuskoon liittyviä teemoja ja tarkastellaan yhteiskunnallisia aiheita kristillisten arvojen näkökulmasta. Kävijäennätyksen tehnyt sivusto sai alkunsa tasan kymmenen vuotta sitten, kun useat kristilliset mediatalot yhdistivät voimansa.

Suomen Pipliaseura aloitti Seurakuntalainen.fi:n järjestökumppanina vuoden alusta. Julkaisemme Seurakuntalainen.fi:ssä kuukausittain uutisia ja katsauksia raamatunkäännös- ja lukutaitotyöstä, Raamatun käytöstä sekä muista työkenttään liittyvistä ajankohtaisista aiheista.

Vuosien varrella sivusto on saanut monta uutta yhteistyökumppania, ja se on laajentanut juttupohjaa myös esimerkiksi ihmissuhteita ja elämäntaitoa käsitteleviin artikkeleihin. Päätoimittaja Sari Savela kertoo, että Seurakuntalainen tarjoaa foorumin kristittyjen välisen yhteyden vaalimiseen.

– Seurakuntalainen on ensisijaisesti uutisverkkosivusto, mutta samaan aikaan se tarjoaa myös muita lukijoita kiinnostavia juttuja, kuten elämäntaitoon ja ihmissuhteisiin liittyviä artikkeleita, henkilöhaastatteluja, lähetystyöstä kertovia artikkeleita, yhteiskunnallisia ilmiöitä ja tapahtumia analysoivia tekstejä ja niin edelleen.

Seurakuntalaisen rooli on Savelan mukaan nykyään vielä tärkeämpi kuin 10 vuotta sitten.

–  Sitä seurataan ja siihen luotetaan. On monia teemoja ja aiheita, joista muut mediat eivät kirjoita tai kirjoittavat vain tietystä näkökulmasta. Seurakuntalainen täydentää sitä aukkoa, joka sekulaari medioilta jää.

Viime vuonna kävijäennätys

Kristillisten medioiden yhteinen uutissivusto Seurakuntalainen.fi on vuosien varrella laajentunut ja kasvattanut suosiotaan. Vuonna 2019 sivuston kävijämäärä oli kaikkien aikojen suurin, lähes 615 000 ihmistä vieraili sivustolla.

Seurakuntalainen.fi-sivuston kustantajat ovat Perussanoma Oy ja Radio Dei. Julkaisuyhteistyökumppaneita kustantajien ohella ovat Aikamedia Oy, IRR-TV, Kustannus Oy Uusi Tie, Medialähetys Sanansaattajat ja Päivä Oy.

Lue lisää

Seurakuntalainen