AJANKOHTAISTA, YLEINEN |

Pipliaseura on mukana Kirjan vuodessa 2015

Äiti ja lapsi lukee Raamattua

Presidenttipari haastaa suomalaiset: ”Antakaa lapselle lukuaikaa!”

– Kirjat ja lukeminen ovat sivistyksemme ydinaluetta. Monet lapsista ja nuorista lukevat paljon, mutta yhä enemmän on myös heitä, jotka eivät lue koskaan tai vain hyvin harvoin. Siksi haastammekin kaikki suomalaiset antamaan lapselle lukuaikaa, kannustamaan häntä kirjojen äärelle. Lukeminen kehittää; ajattelemaan, kuvittelemaan ja tuntemaan. Ja se on myös hauskaa! toteavat tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio. Presidenttipari toimii teemavuoden suojelijoina.

Presidentti Niinistö kertoo kirjallisuuden merkityksestä itselleen näin: – Kirja on rikas kokemus, se tekee lukijastaan osallisen; hänet johdatetaan tuntemaan, värittämään ja aistimaan kirjan tapahtumat omalla tavallaan. Mukailtuna: ‘Luen, siis ajattelen’.

Lukuharrastusta tukemassa

Pipliaseura on Suomen vanhin kirjankustantaja ja ensimmäiset Raamattumme onkin painettu jo vuonna 1817. Siitä lähtien olemme olleet mukana suomalaisten kirjahyllyissä ja Suomen lukutaidon kehittämisessä. Kirjan vuoden kunniaksi olemme lisänneet uudistuneen Pipliakauppan laajaan tuotevalikoimaan myös muiden kustantajien tuotteita. Kuukausittain vaihtuvissa tarjouksissa pyrimme huomioimaan niin seurakuntien kuin yksityisen lukijan toiveet.  Seurakunnissa järjestettävät Kirjojen torimme tarjoavat myös oivallisen mahdollisuuden tutustua valikoimaamme ja muuhun työhömme. Tarkista tapahtumakalenterista, koska saavumme kotipaikkakunnallesi.

Kirjan vuosi yhdistää kirja-alaa

Kirjan vuosi on koko suomalaisen kirja-alan yhteinen, valtakunnallinen hanke, joka kutsuu tekemään näkyväksi kirjan ja kirjallisuuden merkityksen sekä yksilölle että yhteiskunnallemme. Kirjan vuonna halutaan muistuttaa lukemisesta ilon ja elämysten lähteenä, paremman elämän elementteinä, ja houkutella lukijoita kirjojen pariin, ylläpitää ja edistää kirjallisuuden asemaa ja lukemista yhteiskunnassamme sekä luoda kulttuuritahtoa kirjallisuuden hyväksi. Kirjan vuosi myös houkuttelee uusiin avauksiin.

Kirjan vuosi yhdistää kirjallisuusalaa ennen näkemättömällä tavalla. Kaikki toimijat järjestöistä kustantajiin, kirjastoista kirjakauppiaisiin, kirjailijaliitoista instituutteihin ja säätiöihin haluavat vaikuttaa tulevien sukupolvien lukutaitoon ja lukutahtoon.

kirjan vuosi logo