YLEINEN |

Pipliaseuralla uudet nettisivut

Uudessa piplia.fi:ssä haluamme kertoa Pipliaseuran työstä mahdollisimman monipuolisesti ja lähestyttävästi, palvellen erilaisia käyttäjiä.

Piplia.fi on suunniteltu myös ajatellen nykyaikaisia käyttötilanteita: sivut skaalautuvat pöytäkoneelle, tabletille ja älypuhelimelle, kullekin sopivasti selailtaviksi.

Ajassa elävä

Uuden piplia.fi:n tavoitteena on olla avoin ja samalla asioita kokoava. Vaikka sivustolla on paljon sisältöä, vakavasti otettavaa ja painavaakin, haluamme verkkopalvelun olevan helposti käytettävä sekä kiinni ajassa, elävä ja muuntuva.

Verkkopalvelun luonteeseen kuuluu jatkuva päivittäminen ja kehittäminen. Uudistus liittyy Pipliaseuran laajempaan viestintäajatteluun, jossa haluamme kirkastaa tekemistämme ja käyttää ammattimaisesti kaikkia niitä välineitä, joilla ihmiset ovat saavutettavissa.

Sivuston konsepti, käyttöliittymä ja visuaalinen ilme on suunniteltu vastaamaan tätä päivää. Sisältö ja tunnelma välittyvät olennaisesti myös kuvien kautta. Ilme on tunnistettava Piplia-ilme. Sivustolle on ladattu myös Pipliaseuran omaa tuotantoa olevia videoita.

Alla on muutama sana evästykseksi uuden palvelun sisältöön ja käytettävyyteen.

Sisältö ja navigointi

Sivustolla pääosioita on viisi:

  • Suomen Pipliaseura -osioon on koottu tieto siitä, mikä Pipliaseura on, mitä teemme ja millaisessa verkostossa toimimme.
  • Kansainvälinen työ -osiosta saat käsityksen Pipliaseuran kansainvälisen työn teemoista ja painopistealueista. Osio kertoo Pipliaseuran siitä työstä, johon suurin osa seuran varoista ohjataan.
  • Pipliaseuran identiteetin ytimessä on tietenkin Raamattu. Sille on uudella sivustolla omistettu oma tietopainotteinen osionsa, jossa tarkastellaan Raamatun käyttöä, historiaa sekä raamatunkäännöstyön periaatteita.
  • Seuraa-osioon kootaan jatkossa hyvinkin erilaisia ajankohtaisia tai muutoin kiinnostavia sisältöjä. Voit silmäillä niitä etusivun alalaidan mosaiikkimaiselta nostoalueelta tai lukea kategorioittain osion alasivuilla. Voit myös itse jakaa juttuja eteenpäin sosiaalisessa mediassa. Seuraa-osiosta löydät myös Piplia-lehdet.
  • Osallistu-osio kutsuu mukaan. Voit tehdä lahjoituksen, liittyä jäseneksi, osallistua toimintaan. Täältä löytyy tapahtumakalenteri.

Sivuston yläosan linkkien takaa löytyy

  • Materiaalit, jonne on koottu aihealueittain ladattavaksi kuva-, video- ja muuta materiaalia. Osio hyödyttää ketä tahansa, joka tarvitsee Pipliaseuran materiaaleja käyttöönsä.
  • Media-osio, josta löytyvät ajankohtaiset mediatiedotteet ja Pipliaseuran logot
  • Seurakunnille-osio, joka palvelee erityisesti seurakuntien työntekijöitä. Osio kokoaa tietoa koulutuksista, materiaaleista ja yhteistyömuodoista sekä Pipliaseuran seurakunnille suunnatuista tuotteista ja palveluista.

Selatessasi sivustoa tabletilla tai älypuhelimella huomaa klikata pääosiolinkin oikeassa laidassa näkyvää + -merkkiä. Saat sen takaa esiin osion alavalikot.

Sisällöt pinnassa

Sivuston pääpiirteitä on monipuolisen sisällön kerääminen ja tiivistäminen samaan sivunäkymään. Sivut ovat usein vieritettäviä kokonaisuuksia, joissa sisällöt on rytmitetty vaihteleviksi nostoalueiksi, kuten etusivulla – tai temaattisiksi rakenteiksi, kuten kansainvälisen työn sivuilla. Pikalinkit vievät sivun sisällä nopeasti haluttuun kohtaan.

Tämän rakenteen ideana on tuoda sisällöt mahdollisimman pintaan. Sinua ei kuljeteta sivuston uumeniin hakemaan tietoa pitkien linkkipolkujen takaa. Muista käyttää myös tarvittaessa hakua – sen löydät koko ajan sivuston oikeasta yläkulmasta.

Etusivun vaihtuvilta nostoalueilta löydät ajankohtaiset suuremmat ja pienemmät uutiset tai muut sisällöt. Vakioina ovat eri uutisalueet sekä ajankohtainen kampanja, ajankohtainen tuote ja Päivän sana. Käytä myös pääkuvan alta löytyviä pikalinkkejä.

Vasemman yläkulman Piplia voimasanoja -logo toimii kautta sivuston linkkinä etusivulle. Yhteystiedot löytyvät Suomen Pipliaseura -osiosta sekä etusivun alalaidasta, jonne pääsee myös pääkuvan alta pikalinkistä.

Raamattulahja.fi poistuu

Tähänastinen varainhankinnan sivusto raamattulahja.fi poistuu käytöstä. Lahjoittamaan pääset jatkossa piplia.fi:n Osallistu-osiossa tai suoraan ylälaidan Lahjoita-panikkeen kautta. Sieltä löytyy aina ajankohtainen kampanjamme sekä omat lahjoitussivunsa pääteemoille: raamatunkäännös-, lukutaito- ja hiv-työ.

Pipliakauppa.fi jatkaa edelleen erillisenä palveluna. Sen uudistustyö on alkamassa. Piplia.fi:stä pääset Pipliakauppaan suoraan etusivun tuotenostosta tai ylälaidan Kauppaan-painikkeen kautta.

Toivomme antoisia hetkiä uudistetun piplia.fi:n parissa!

Haluatko antaa palautetta? Voit tehdä sen Pipliaseuran Palaute-lomakkeella.