TIEDOTE |

Pipliaseuran dokumenttisarja Sana kohtaa sydämen TV7:llä su klo 21

TV7:llä alkaa uusi Pipliaseuran tuottama ohjelma Sana kohtaa sydämen. Viisiosaisessa lyhytdokumenttisarjassa vieraillaan ympäri maailmaa ja tutustutaan Pipliaseuran raamatunkäännös- ja lukutaitotyöhön. Jaksot on kuvattu Intiassa, Malawissa, Keniassa, Namibiassa ja Jordaniassa.

Ohjelmat ovat Katri Saarelan ohjaamia ja käsikirjoittamia. Ne nostavat esiin paikallisten elämäntarinat. Katsojalle avautuvat seuraavanlaiset kysymykset: Mitä tapahtuu, kun ihminen kuulee evankeliumin ensimmäistä kertaa – vieläpä omalla kielellä? Miltä tuntuu oppia 40-vuotiaana lukemaan? Millaista toivoa Raamattu tuo hädän ja epätoivon keskelle?

Sarjan jaksot vievät syvälle ihmisyyteen, kaipuuseen ja unelmiin. Samalla näemme, kuinka Raamatun sanoma synnyttää muutosta ja uutta elämää.

Ohjelman viisi jaksoa:

  1. Orpolapsesta raamatunkääntäjäksi su 4.3. klo 21.00. Intian Koillis-osassa asuu galon kieltä puhuva, 80 000 ihmisen vähemmistöryhmä. Pastori Doke on yksi galonkielisistä kristityistä. Hän kasvoi orpona sisartensa hoivissa. Elämänsä vaikeuksissa Doke tapasi enonsa, joka kertoi Jeesuksesta ja siitä, kuinka hän antaa rauhan. Doke teki päätöksen: ”Vastaanotin Jeesuksen henkilökohtaisena vapahtajana.”
  2. Eni Amadun häpeä su 11.3. klo 21.00. Vierailemme Lukutaitoa naisille Afrikassa -ohjelman lukutaitoryhmissä Malawissa. 39-vuotias jaokansaan kuuluva Eni Amadu on ollut koko elämänsä ajan lukutaidoton. Eni on oppinut lukemaan vasta naisten lukutaitoryhmässä. Hän häpesi ennen itseään, mutta lukutaidon myötä häpeä on haihtunut.
  3. Lukutaito muuttaa elämän su 18.3. klo 21.00. Kolmas jakso vie katsojan Kenian lukutaitoluokkiin. ”Oma unelmani on, että yhteisöni  oppii lukemaan ja kirjoittamaan”, sanoo nuori opettaja Kevin. Hän kuuluu turkanakansaan, josta 90 prosenttia on lukutaidottomia. ”Kun koulu alkoi, minulle naurettiin”, sanoo maasaikansaan kuuluva Elisabeth. Naisten opiskelusta hyötyy koko perhe ja kylä. Lukutaito on ihmisoikeus, joka mahdollistaa myös Raamatun lukemisen.
  4. Raamattu Namibian nuorille su 25.3. klo 21.00. Namibiassa yli miljoona ihmistä puhuu äidinkielenään joko ndongan tai kwanjaman kieltä. ”Ambokielisten Raamattujen kieli alkaa olla vanhentunutta, useimmat nuoret eivät enää lue näitä Raamattuja”, sanoo namibialainen opiskelija Simon. Näille kielille käännetään nyt Raamattua. ”Uusille käännöksille on suuri tarve. Afrikan kirkko kasvaa ja meidän tulee olla mukana tässä kasvu- ja kehitysprosessissa. Erityisesti nuorten täytyy olla osa tätä kasvumatkaa”, sanoo pääsihteeri Barnie Van Der Welt Namibian Pipliaseurasta.
  5. Menetimme kaiken su 1.4. klo 21.00. Kohtaamme kristittyjä Irakin pakolaisia jordanialaisessa pakolaiskeskuksessa. Jordaniaan on viime vuosina paennut pari miljoonaa Syyrian pakolaista ja puoli miljoonaa Irakin pakolaista. Luvut pakolaisten määristä sumentavat sen tosiasian, että jokaisen numeron takana on ihmisen kasvot. Raamattu tuo irakilaisille pakolaisille turvaa ja toivoa hädän keskellä.

Raamattu ei ole mitään ilman lukijaa. Vasta kun Raamatun sanoma kohtaa ihmisen, syntyy muutosta ja uutta elämää. Tule mukaan tarinaan, jossa Sana kohtaa sydämen!

Sarja alkaa sunnuntaina 4.3. klo 21. Viimeinen jakso nähdään 1.4.2018.

http://www.tv7.fi/vod/series/60884/

Lisätietoja

Katri Saarela, viestintäsuunnittelija, Suomen Pipliaseura
P. 050 4415298, katri.saarela@piplia.fi

Erika Niemelä, varainhankinnan päällikkö, Suomen Pipliaseura
P. 040 546 9018, erika.niemela@piplia.fi