AJANKOHTAISTA, YLEINEN |

Pipliaseuran Tuomasmessu Raamattusunnuntaina 10.4. Helsingissä

Pipliaseuran Tuomasmessu järjestetään Raamattusunnuntaina 10.4. klo 18.00 Agricolan kirkossa Helsingissä.  Raamattusunnuntai on Hyvän paimenen sunnuntai ja ev.lut. seurakunnissa Pipliaseuran kolehtipyhä. Raamattusunnuntain kolehti kannetaan pakolaisten ja vierastyöläisten parissa tehtävään raamattutyöhön Lähi-idässä ja Persianlahden alueella Suomen Pipliaseuran kautta.

Messussa liturgina toimii kappalainen Marketta Antola ja saarnaajana Pipliaseuran hallituksen puheenjohtaja, kenttäpiispa Pekka Särkiö. Musiikista vastaa kanttori Mikko Helenius.

Messun jälkeen teejatkolla on tarjolla Agricola-leivoksia.

Messun järjestävät yhteistyössä Suomen Pipliseura ja Tuomasyhteisö.

Raamattusunnuntain teemana Hyvä paimen

Raamattusunnuntaita vietetään teemalla Hyvä paimen. Pyhän evankeliumitekstinä on Johannes 10: 11-16, jossa Jeesus vertaa itseään hyvään paimeneen. Eksegetiikan prosessori Lauri Thurén Itä-Suomen yliopistosta on kirjoittanut Lampaankorvalla tekstin Raamattusunnuntain saarnan virikkeeksi.

Raamattusunnuntai on kirkkohallituksen määräämä Pipliaseuran kolehtipyhä. Raamattusunnuntaina rukoillaan erityisesti raamattutyön puolesta, että Jumalan sana saavuttaisi mahdollisimman monet ihmiset maailmassa.