AJANKOHTAISTA, YLEINEN |

Pyhän Tuomaksen kirkossa

Mar Thoma (Pyhä Tuomas) on erityisesti Keralassa suosittu syyrialais-ortodoksinen kirkko. Se ylläpitää paljon palveluita alueen apua tarvitseville. Adoorin hiippakunnan piispa Mar Bartolomen mielestä Keralassa kristittyjen suurin ongelma on alkoholin käyttö, varsinkin nuorten parissa. Hän tukee hallituksen ajamaa kieltolakia.

Lapset ja nuoret ovat avainasemassa kirkon toiminnassa. Pyhäkouluihin tulee paljon lapsia, vaikka se pidetään kukonlaulun aikaan – ennen kello kahdeksalta alkavaa jumalanpalvelusta. Palveluksen jälkeen nuorilla on omaa ohjelmaa, kuten raamattupiirejä ja avustustyötä.

Kirkko ylläpitää erilaisia avustuslaitoksia, kuten orpokotia, sairaalaa ja mielenterveysklinikkaa. Seurakuntalaiset lahjoittavat niille ruokaa ja vaatteita. Nuoret ovat avainasemassa avustusten keräämisessä. Seurakunnat myös jakavat Raamattuja varattomille.

– Vietämme vuosittain Raamattusunnuntaita ja keräämme kolehdin Pipliaseuralle, Bartolome kertoo. –Keralassa on vahva kristittyjen yhteys. Apostoli Tuomas toi kristinuskon Intiaan. Meillä on hyvät suhteet myös muihin uskontoihin. Olemme samaa kulttuuria, vaikka uskontomme on eri.

Adoorin hiippakunnan piispa Mar Bartolome

Piispa Mar Bartolome

Lue 16-vuotiaan Mar Thoma-seurakuntalaisen elämästä: Nuoren ihmisen elämä

Käsinä ja jalkoina_logo