Raamattu.fi ja Piplia-sovellus

Pipliaseura ylläpitää Raamattu.fi-sivustoa ja Piplia-sovellusta. Näissä palveluissa voi paitsi lukea Raamattua useista eri käännöksistä ja tehdä raamattuhakuja, myös syventää tietämystään Raamatun ajan maailmasta, sen ilmiöistä ja ihmisistä.  Palveluihin on valittu keskeiset suomenkieliset raamatunkäännökset sekä kansainvälisiä käännöksiä muun muassa englanniksi ja venäjäksi. Käyttöliittymä on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja pohjoissaameksi.

Piplia-sovellus on ladattavissa Androidille Google Play -kaupasta tai iOS:lle AppStoresta. Sovelluksen kautta on mahdollista ladata tekstit offline-käyttöön.

Osa palveluiden toiminnoista on vapaasti luettavissa, osa vaatii sisäänkirjautumisen ja tilaajalisenssin. Äänikirjoja on mahdollista kuunnella vain Piplia-sovelluksessa.

Useita suomen- ja muunkielisiä käännöksiä

Raamattu.fi:stä ja Piplia-sovelluksesta löytyvät seuraavat raamatunkäännökset:

 • UT2020 -Uusi testamentti
 • Kirkkoraamattu 1992
 • Raamattu 1933/-38
 • UT ja Psalmit nykysuomeksi 1972
 • Agricolan Ut 1548
 • Biibbal (Raamattu pohjoissaameksi)
 • Bibel 2000
 • Venäjän synodaalikäännös
 • King James Version
 • Good News Translation
 • Contemporary English Version

Vapaasti käytettävät toiminnot

Palvelun perusosat ovat ilmaisia eivätkä edellytä kirjautumista. UT2020, Kirkkoraamattu 1992, Raamattu 1933/-38, DigiMarkus, Bibel 2000 ja pohjoissaamenkielinen Biibbal ovat vapaasti luettavissa Raamattu.fi:ssä ja Piplia-sovelluksessa.

Etusivulla on päivittäin vaihtuva kirkkovuoden ajankohtaan liittyvä Päivän sana, jonka saa myös matkapuhelimeen sovellusilmoituksena.

Ajankohtaista-osiossa nostetaan esiin Raamattuun ja raamatunkääntämiseen liittyviä artikkeleita. Raamattu.fi:ssä on myös saatavilla Markuksen evankeliumiin liittyvää taustamateriaalia, henkilöselityksiä ja taustaviitteitä. Tekstin kokoa ja kirjaisintyyppiä voi muuttaa sekä valita, näytetäänkö jaenumeroita, rinnakkaispaikkaviitteitä tai alaviitteitä. Lisäksi raamatunkohtiin voi luoda linkkejä ja jakaa niitä eteenpäin.

Sisäänkirjautuneet käyttäjät

Sisäänkirjautuminen on palveluissa ilmaista. Kirjautuneet käyttäjät voivat lukea kaikkia palveluiden raamatunkäännöksiä, viriketekstejä sekä erilaisia tausta-artikkeleita. Kirjautunut käyttäjä voi tehdä myös muistiinpanoja, tehdä korostusmerkintöjä, lukea käännöksiä rinnakkain ja vertailla hakutuloksia useiden käännösten välillä. Samat käyttäjätunnukset toimivat sekä Piplia-sovelluksessa että Raamattu.fi-sivustolla. Ääniraamatut ovat saatavilla vain Piplia-sovelluksessa. Samat käyttäjätunnukset toimivat sekä verkkopalvelussa että sovelluksessa.

Sovelluksessa kirjautumista edellytetään lukuohjelmien tilaamiseen sekä UT2020 äänituotannon kuuntelemiseen. Sisäänkirjautuneena näet noin kymmenesosan palveluun tallennetusta taustamateriaalista, joka valottaa kuvin, artikkelein ja Markuksen evankeliumissa esiintyviä käsitteitä, henkilöitä, esineitä ja ilmiöitä.

Tilaajakäyttäjä

Tilaajakäyttö mahdollistaa Raamattu.fi:n ja Piplia-sovelluksen täysimääräisen käytön. Tilaajakäyttäjänä saat käyttöösi koko Raamatun kattavan taustamateriaalin, joka sisältää sadoittain artikkeleita ja kuvia, jotka avaavat Raamatun maailmaa. Taustamateriaaliin voi tehdä hakuja ja Raamattua voi lukea niin, että käsitteitä, henkilöitä, esineitä ja ilmiöitä syventävä aineisto kulkee tekstin rinnalla.

Tilaajakäyttäjänä käytössäsi ovat myös kaikki palvelun ääniraamatut (mm. UT2020, Suomalainen ääniraamattu 1992 sekä valtaosa 1933/38-käännöksestä), lähdetekstit (Biblia Hebraica ja Nestle-Aland Novum Testamentum Graecia 28) sekä saksankielinen Gute Nachricht Bibel ja ranskankielinen La Nouvelle Français courant -käännös.

Tilaajakäyttäjäksi lisenssikoodilla

Lisenssikoodeja myydään Pipliakaupassa. 12 kuukauden lisenssi maksaa 25 euroa. Rippikoululaiset saavat vuoden tilaajalisenssin rippiraamattunsa mukana.

Lisenssikoodi on helpointa aktivoida verkkopalvelussa kirjautumalla sisään, menemällä asetuksiin lisäämällä koodin sille tarkoitettuun kenttään. Kun koodi on aktivoitu, kirjaudu kerran ulos ja uudelleen sisään niin näet muutoksen.

Lisenssistä saatuja tuloja käytetään palvelun ylläpitoon ja kehittämiseen, jotta Raamattu voisi palvella lukijoitaan mahdollisimman monipuolisesti digitaalisessa ympäristössä.

Rippikoululaisille erityishuomiota

Pipliaseura painaa lähes jokaisen Suomessa jaettavan rippiraamatun. Jatkossa rippiraamatut sisältävät myös yksilöllisen koodin, joka oikeuttaa 12 kuukauden tilausjaksoon verkkopalvelussa. Rippiraamatun koodit on liitetty ”digitaaliseen kohtaamispolkuun”, jolla tarkoitetaan rippikoulun käymistä tukevaa sähköpostiviestien sarjaa. Sisältö on tuotettu yhteistyössä evankelis-luterilaisen kirkon kirkkohallituksen sekä ja muutaman suuren seurakuntayhtymän rippikouluvastaavien kanssa.

Teknisenä ratkaisuna on Hollannin Pipliaseuran kehittämä raamatunjulkaisujärjestelmä, jota pipliaseurat kehittävät yhdessä. Raamattu. fi ja Piplia-sovellus julkaistiin lokakuussa 2018.

Lataa sovellus

Lataa Piplia-sovellus Android-puhelimeen tästä.
Lataa Piplia-sovellus iOs-laitteisiin tästä.
Tästä pääset Raamattu.fi-verkkopalveluun.
Ohjeita raamattu.fi:n ja Piplia-sovelluksen käyttöön

Lue lisää

Suomen avatuin Raamattu.fi