TIEDOTE |

Raamattutapahtuma avaa kesän: Päivitä Piplia, Jaakob 23.–25.5.2014

TIEDOTE

Ekumeenista raamattutapahtumaa Päivitä Piplia, Jaakob – Uppdatera Ordet, Jakob vietetään 23.–25. toukokuuta Kokkolassa. Kaksikielinen tapahtuma liikkuu ajankohtaisissa aiheissa, mutta sillä on yhteytensä myös historiaan.

Monipuolista ohjelmaa…

Tapahtuma tarjoaa monipuolisen viikonlopun Rabamatun sisällöistä, ajankohtaisista raamatunkäännöshankkeista ja muusta työn vaikutuksesta kiinnostuneille.

Perjantain avajaisten ja lauantain pääjuhlan lisäksi on tarjolla erilaisia konsertteja, muuta musiikkiohjelmaa, raamattutunteja, raamattuvaellusta sekä ulkoilmatilaisuuksia. Perjantain avajaiskonsertissa esiintyy mm. Nina Åström ja lauantain Kosketus-konsertissa Eija Merilä. Lapsille ja nuorille on tarjolla myös omaa ohjelmaansa.

… ulkomaisia vieraita

Kambodžan, Vietnamin ja Laosin Pipliaseurojen johtaja Arun Sok Nhep saapuu Suomeen kertomaan raamattutyöstä, jota Mekongin alueella tehdään vaikeissa olosuhteissa ja jopa turvallisuuden kustannuksella.

Myös suomensukuiset käännökset ovat esillä osana Pipliaseurojen raamatunkäännösohjelmaa, jossa valmistuu 100 uutta raamatunkäännöstä 1000 päivän aikana. Mokšankielisen Uuden testamentin käännöstyöstä tulee juhlille kertomaan mokšamordvalainen Olga Surdjaeva.

ajankohtaisia aiheita ja historiaa…

Lauantaina on luvassa tiukkaa paneelikeskustelua otsikolla Jaakobin paini – tämän ajan arvot, Raamattu vai terve järki.

Raamattutapahtumalla on myös yhteytensä historiaan. Pipliaseuran yli 200-vuotiset juuret linkittyvät Kokkolassa syntyneeseen Jakob Tengströmiin, joka Turun piispana myötävaikutti Pipliaseuran perustamiseen vuonna 1812. Lauantaina luennoi myös Teemu Kakkuri aiheena Raamattutyön vaikutus herätysliikkeiden syntyyn.

sekä piispanmessut

Sunnuntain suomenkielisen messun toimittaa piispa Samuel Salmi ja siinä saarnaa piispa Björn Vikström, joka saarnaa myös ruotsinkielisessä messussa. Yle radioi molemmat messut.

Tapahtuman järjestävät Kokkolan seudun seurakunnat, Pohjanmaan Pipliaseura sekä Suomen Pipliaseura. Päivitetty ohjelma: piplia.fi. Sivustolta ladattavissa myös tapahtuman käsiohjelma (pdf).

Lisätietoja

Suomen Pipliaseura
Terhi Huovari, viestintäjohtaja
terhi.huovari@piplia.fi, puh. 010 838 6536, 040 546 9016
Anne Haverinen, sidosryhmäkoordinaattori
anne.haverinen@piplia.fi, puh. 010 838 6531, 040 517 8010

Kokkolan seudun seurakunnat
Martti Nykänen, Kokkolan suomalaisen seurakunnan seurakuntapastor
martti.nykanen@evl.fi, puh.  050 3147 257

piplia.fi | www.kokkolanseurakuntayhtyma.fi/

Kuvamateriaalit
piplia.fi/materiaalit