AJANKOHTAISTA, YLEINEN |

Raamatusta rohkaisua poikkeusaikana

Elämme poikkeustilassa koronavirusepidemian leviämisen hidastamiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi. Valtioneuvosto nostaa kriittisten alojen henkilöstöksi kirkon ja seurakuntien työntekijöitä. Tämä tarkoittaa sitä, että kirkon työntekijät ovat velvoitettuja toimimaan kriisiaikoina. Myös Suomen Pipliaseuran tehtävänä on tukea kirkkoja, seurakuntia ja ihmisiä poikkeusaikana. 

– Pipliaseura tukee seurakuntien toimintaa Raamattuun liittyvillä palveluilla, ja toimintamme ei ole tauolla kriisin vuoksi, sanoo Suomen Pipliaseuran toiminnanjohtaja Markku Kotila.

Pipliaseura kustantaa Raamattuja ja ylläpitää Raamattu.fi-palvelua sekä Piplia-sovellusta. Raamatunkäyttö on lisääntynyt viikon aikana Raamattu.fi:n käyttäjämäärien perusteella.

Kansainvälisestikin Raamattu kiinnostaa nyt ihmisiä. Esimerkiksi kiinalaiset kristityt ovat alkaneet lukea Raamattua koronakaranteenissa. Afrikassa tehtävässä lukutaitotyössä Pipliaseura haluaa varmistaa, että naiset voivat olla täysvaltaisesti mukana yhteiskunnassa ja voivat saada myös kirjallisesti tietoa kriisitilanteissa.

Aikaa hengellisyydelle

Koronaepidemia leviämisen ehkäisemisen takia joudumme pysähtymään ja elämään erilaista arkea. Kun pysähdymme, meillä on myös enemmän aikaa hengellisyydelle.

Raamattu.fi ja Piplia-sovellus ovat lähes kaikkien käden ulottuvilla kännykässä. Raamatun sanasta löytyy rohkaisua ja lohdutusta tähän hämmentävään maailmantilanteeseen. Raamattuun voi syventyä myös erilaisten lukuohjelmien avulla, Kotila sanoo.

Piplia-sovelluksesta löytyy kolme erilaista lukuohjelmaa, jotka virittävät lukijan luonnon, rauhan ja elämän kysymysten äärelle. Panu Pihkalan kirjoittama Luonto, Raamattu ja sinä avaa Raamatun runsaita aarteita peiliksi toivon ja epätoivon välisen jännitteen keskellä eläville. #rauha -materiaali kertoo rauhasta ja rauhattomuudesta. Millaisia eväitä Raamattu antaa rauhan rakentamiseen? Elämä pyhiinvaelluksena -mietiskelymateriaali sisältää 12 Raamatun mietiskelyharjoitusta arkisen elämän pyhiinvaelluksella. Kenties nyt on aika aloittaa raamatunluku-urakka Päivän eväät -ohjelman avulla, jossa koko Raamattu luetaan 365 päivässä.

Eväitä ihmissuhteisiin saa Tunteellinen työmatka -podcastista, jossa pastori Ulla Oinonen ja pastori, psykoterapeutti Juha Petterson pohtivat tunteita ja niiden merkitystä. Jos ymmärtää tunteita, ymmärtää itseään, muita ihmisiä ja myös Raamattua. Jokainen jakso keskittyy yhden tunteen ympärille ja siihen mitä on olla ihminen. Jaksoissa käsitellään häpeää, rakkautta, luottamusta, uhrautuvaisuutta, pelkoa, vihaa ja nautintoa

Myös Piplia.fi-sivustolta löytyy raamattumietiskelyjä ja elämäntäyteinen Arjen voimasanoja -blogi, jonka tekstit kertovat hetkistä, kohtaamisista ja tilanteista, jotka ovat koskettaneet tai avanneet kirjoittajan elämään uusia näkökulmia.

Markku Kotila kertoo itse saavansa rohkaisua Jeremian kirjan 29. luvusta. ”Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon”.

– Sitaatti on profeetta Jeremian kirjeestä omasta maastaan pakkosiirretyille israelilaisille. Heillä ei ollut pääsyä perinteisille kokoontumispaikoille tai Jerusalemin temppeliin. Me elämme vähän samanlaisessa tilanteessa. Siksi voimme kuulla Jeremian sanoissa myös viestin meille, joille messuun ja tai muihin yhteisiin tilaisuuksiin osallistuminen ei ole mahdollista. Jumala on silti läsnä ja kulkee rinnallamme, sanoo Kotila.

Lue lisää

Raamattu.fi
Lataa Piplia-sovellus Android-puhelimeen tästä.
Lataa Piplia-sovellus iOs-laitteisiin tästä.
Pipliakauppa
Arjen voimasanoja -blogi
Tunteellinen työmatka -podcast
Elämä pyhiinvaelluksena
#rauha
Päivän eväät -lukuohjelma