AJANKOHTAISTA, TIEDOTE |

Richard Brewis Suomen Pipliaseuraan ohjelmajohtajaksi

Richard Brewis

Suomen Vapaakirkon lähetysjohtaja, pastori Richard Brewis siirtyy Pipliaseuraan. Hän tulee työskentelemään ohjelmajohtajana Pipliaseuran ulkomaisessa työssä. Uuden ohjelmajohtajan vastuualueeseen kuuluvat kehitystehtävät hankkeiden suunnittelussa, monitoroinnissa ja raportoinnissa sidosryhmille yhdessä kumppanien kanssa. Tehtävä on uusi.

– Haluamme syventää kumppanuutta paikallisten pipliaseurojen kanssa. Haluamme myös vahvistaa raportointia etenkin seurakunnille. Richard Brewisillä on vuosikymmenien kokemus raamatunkääntäjänä ja käännöstyön konsulttina Malesiassa ja lähialueilla.  Hänen nimittämisensä vahvistaa Pipliaseuran ekumeenista profiilia, iloitsee toiminnanjohtaja Markku Kotila.

– Olen erittäin iloinen mahdollisuudesta palvella kirkkoja ja seurakuntia heidän omassa raamattutyössään. Raamatunkääntäjänä tavallaan palaan ensirakkauteeni, kun Suomen Pipliaseuran kautta saan olla mukana maailmanlaajuisessa verkostossa, joka tuo Ilosanomaa niille, joilla ei vielä sitä ole oman sydämensä kielellä, kertoo Richard Brewis.

Pipliaseuran kansainvälisen työn johtavina työntekijöinä jatkavat käännöstyön johtaja Seppo Sipilä ja ohjelmajohtaja Matleena Järviö kehitysyhteistyöhankkeissa.

Ekumeenisella pohjalla toimiva Suomen Pipliaseura on maan vanhin kristillinen järjestö ja kirjankustantaja. Pipliaseura tekee kansainvälistä raamattutyötä, harjoittaa kustannustoimintaa sekä edistää Raamatun käyttöä. Kansainväliseen työhön kuuluvat raamatunkäännöstyö, lukutaitotyö, hiv-työ sekä Raamatun käytön edistäminen. Pipliaseuran jäsenkuntaan kuuluu valtaosa Suomen ev.lut. kirkon seurakunnista, Suomen Ortodoksinen kirkko, Suomen vapaakristillinen neuvosto ja Katolinen kirkko Suomessa sekä alueellisia pipliaseuroja.