Palmusunnuntain koulukirkkomateriaali

Palmusunnuntai ja Mikael Agricolan päivä osuvat yksiin vuonna 2017Mikael Agricolan päivä ja palmusunnuntai sattuvat tänä vuonna samalle päivälle ja vieläpä reformaation merkkivuoteen. Näistä taustoista kasautuvat ainekset monipuoliseen koululaisjumalanpalvelukseen. Alla oleva materiaali auttaa viettämään palmusunnuntaita agricolalaisittain. Soveltaen sitä voi käyttää niin ala- kuin yläkoulussa kuin perhemessuissakin.

LATAA TÄSTÄ MATERIAALI PDF-TIEDOSTONA (386kt)

Jumalanpalveluksen evankeliumitekstit ovat Suomen vanhimmasta ja uusimmasta evankeliumikäännöksestä, Agricolan Uudesta testamentista vuodelta 1548 sekä DigiMarkuksesta vuodelta 2017. Pipliaseuran tuottaman DigiMarkuksen keskeisin käännösperiaate on ollut kääntää alkukielestä mahdollisimman ymmärrettävää suomea, jota on helppo lukea myös kännykän näytöltä. Sekä Digimarkus että Agricolan Uusi testamentti kuten uusimmat kirkkoraamatutkin löytyvät kokonaisina huhtikuun ensimmäisellä viikolla julkaistavasta digimarkus.fi-verkkopalvelusta.

Jeesus, lukutaito ja Raamattu mullistavat ihmisten elämiä vielä tänäkin päivänä. Siksi Suomen Pipliaseura tekee lukutaitotyötä sekä raamatunkäännöstyötä niin Suomessa kuin eri puolilla maailmaa.

Kiitos kun jaat tätä materiaalia myös kollegoillesi!