Seurakuntavaalikeräys toteutetaan yhteistyössä

Seurakuntavaalit järjestetään syksyllä 2022. Vaaleissa valittavat luottamushenkilöt päättävät monista keskeisistä seurakunnan/seurakuntayhtymän asioista, kuten seurakunnan kirkollisveroprosentista, talousarvioista, monista työntekijävalinnoista ja tilojen käytöstä.

Seurakuntavaalikeräys konfliktien ja kriisien uhreille

Pipliaseura on mukana seurakuntavaalien yhteydessä toteutettavassa seurakuntavaalikeräyksessä. Keräys toteutetaan yhteistyössä Kirkon Ulkomaanavun, Kirkkopalvelujen Kotimaanavun, Suomen Lähetysseuran ja Suomen Pipliaseuran kanssa. Varoja kerätään konfliktien ja kriisien uhrien tukemiseen kansainvälisesti ja Suomessa.

Suomen Pipliaseuran keräysvarat ohjataan Pipliaseuran Lähi-idässä tehtävään lapsityöhön. Lähi-idän maissa kristityt elävät vähemmistönä. Kristittyjen perheiden lasten juurtuminen omaan uskoon ja oman kristillisen identiteetin kasvu on hyvin tärkeää, ja alueen Pipliaseurat panostavatkin erityisesti lapsi- ja nuorisotyöhön. Sovussa eläminen, anteeksiantaminen ja rakkaus ovat arvoja, joita Pipliaseurojen lastenmateriaalit ja -tapahtumat opettavat uudelle sukupolvelle. Lue lisää seurakuntavaalikeräyksestä.

Seurakuntavaalikeräyksen järjestäminen

Lisäohjeita seurakunnille keräyksen järjestämiseen ja materiaalien tilaamiseen.

Äänestä ja lahjoita

Seurakuntavaaleissa valitaan oman seurakunnan luottamushenkilöitä, jotka tekevät tärkeitä päätöksiä seuraavan vaalikauden ajan. Luottamushenkilöt valitsevat myös maallikkoedustajan kirkolliskokoukseen.

Äänestämällä seurakuntavaaleissa vaikutat siihen, kuka päättää seurakuntasi taloudesta ja toiminnasta seuraavan nelivuotisen vaalikauden ajan. Ennakkoäänestyspäivät ovat 8.-12.11. ja varsinainen vaalipäivä 20.11.

Äänestyspaikalla voit osallistua myös seurakuntavaalikeräykseen. Lahjoita lippaaseen tai tee lahjoitus tekstarilla, Mobile payllä tai verkossa:

Lähetä tekstiviesti: DIAKONIA numeroon 16499
(viestin hinta 15€)
Lahjoita MobilePaylla numeroon 25171
Tilisiirto: FI68 3131 3001 2553 55 viesti: seurakuntavaalikeräys
Lahjoita verkossa

Seurakuntavaalikeräyksen luvanhaltija vuonna 2022 on Kirkon Ulkomaanapu. Keräysluvat: RA/2019/723 ja ÅLR 2022/3368