AJANKOHTAISTA, YLEINEN |

Seurakuntavaalit 2014 lähestyvät

Seurakuntavaalit järjestetään isänpäivänä 9.11. Varsinaista vaalipäivää edeltää ennakkoäänestysviikko 27.-31.10. Ennakkoäänestysviikolla eri puolella Suomea – toreilla, kauppakeskuksissa ja seurakuntien tiloissa – järjestetään Hyvän tekemisen toreja, joiden yhteydessä voi myös äänestää. Ehdokasasettelu päättyy 15.9.

Seurakuntavaaleissa valittavat luottamushenkilöt ohjaavat seurakuntien toimintaa seuraavan neljän vuoden ajan. Seurakuntavaaleissa valitaan jäsenet paikallisseurakuntien kirkkovaltuustoon (itsenäiset seurakunnat) sekä seurakuntaneuvostoon ja yhteiseen kirkkovaltuustoon (seurakuntayhtymään kuuluvat seurakunnat).

Valitut luottamushenkilöt päättävät seurakunnan toiminnan ja talouden päälinjoista, kirkollisverosta, rakennushankkeista ja virkojen perustamisesta. He linjaavat myös kirkon suhdetta lähetykseen ja päättävät kirkon kansainvälisen työn määrärahoista.

Jokaisella äänellä on väliä! Ehdokkaan valinnassa voit käyttää apuna vaalikonetta, joka avataan äänestäjille 13.10.

Lue lisää:
seurakuntavaalit.fi
Usko hyvän tekemiseen Facebook

Hyvän tekemisen torit

Vuoden 2014 seurakuntavaalien teemana on Usko hyvän tekemiseen. Hyvän tekemisen tori tuo näkyväksi seurakuntien ja järjestöjen perustyötä, hyvän tekemistä arjessa. Toreilla saadaan kuvaa myös työn ja tuen vaikutuksesta eri puolilla maailmaa. Mitä hyvää sinä toivot kirkon tekevän?

Suomen Pipliaseuran teemana toreilla on lukutaitotyö. Yhdistyneiden Raamattuseurojen (UBS) verkoston kautta v. 2013 lukutaito-opetusta tuettiin 43 maassa 28 kielellä. Suomen Pipliaseura on mukana lukutaitotyössä mm. Argentiinassa, Boliviassa, Egyptissä ja Kambodžassa. Lukutaitotyö liittyy läheisesti raamatunkäännöstyöhön, sillä Raamattu saattaa vielä nykyäänkin olla ensimmäinen kirjallinen dokumentti omalla kielellä. Etenkin tyttöjen ja naisten kouluttaminen on tärkeää, sillä se kohentaa perheiden elämää monin tavoin.

Hyvän tekemisen toreja:
4.9.  Koskikeskus Tampere (Kirkon viestintäpäivät)
23.-26.10. Helsingin Kirjamessut, Messukeskus, osasto 7d39

Tee testi: Millainen hyväntekijä olet
Välineitä seurakunnille / Hyvän tekemisen torit