AJANKOHTAISTA |

Seurakuntavaalit 2018: Lähetysseura ja Pipliaseura vetoavat globaalin kirkon puolesta

Suomen Lähetysseura ja Suomen Pipliaseura kampanjatunnelmissa. Toiminnanjohtajien Rolf Steffanssonin ja Markku Kotilan kanssa kuvassa Lähetyskirkon messun vapaaehtoisia. Kuva Jarmo Kulonen

Suomen Lähetysseura ja Suomen Pipliaseura kampanjoivat syksyn seurakuntavaaleissa globaalin kirkon puolesta. Seurakuntavaaleissa valitaan luottamushenkilöt seuraavaksi neljäksi vuodeksi päättämään myös seurakunnan lähetystyön painotuksista.

– Suomen Lähetysseuralla ja Suomen Pipliaseuralla on vankka osaaminen kirkon kansainvälisestä työstä. Lähetysseura on lähes 160-vuotias, Pipliaseura yli 200-vuotias. Pitkä historia, vakaa asema ja uusien toimintatapojen etsiminen evankeliumin hyvän sanoman eteenpäin viemiseksi kuuluvat kummankin järjestön peruspiirteisiin. Meille on tärkeää kokonaisvaltainen lähetystyö, jota tehdään sanoin ja teoin, toiminnanjohtaja Markku Kotila Pipliaseurasta sanoo.

– Seurakunnat ovat molempien järjestöjen jäseniä ja molemmat järjestöt puolestaan tukevat paikallisseurakuntia niiden työssä, Lähetysseuran toiminnanjohtaja Rolf Steffansson jatkaa.

Kirkko on jo kansainvälinen kirkko, osa globaalia kirkkoa. Millainen kirkkomme on tulevaisuudessa? Kuuntele kahden kirkon päättäjän ja yhden työntekijän ajatuksia aiheen äärellä. 

Ehdokkaat allekirjoittavat lupauksen

Globaalikirkko.fi-verkkosivuilla seurakuntavaaliehdokkaat voivat allekirjoittaa lupauksen globaalin kirkon puolesta. He lupaavat toimia sen puolesta, että kokonaisvaltainen lähetystyö, kehitysyhteistyö ja evankeliumin hyvän sanoman eteenpäin vieminen niin kotimaassa kuin ulkomailla ovat erottamaton osa seurakuntien elämää myös tulevaisuudessa. Vetoomuksen allekirjoittanut ehdokas voi myös pitää esillä omassa viestinnässään Globaalia kirkkoa rakentamassa -tunnusta.

Lupaukset on tiivistetty kolmeen viestiin, joiden mukaan kirkko on globaali, muistaa maailman köyhimmät sekä kertoo Jumalasta sanoin ja teoin.

Äänestäjät voivat käydä verkkosivuilla katsomassa, ketkä oman seurakunnan ehdokkaat ovat allekirjoittaneet lupauksen.

Klikkaa:
www.globaalikirkko.fi
#Globaalikirkko


Lisätiedot:

Suomen Lähetysseura
Janne Keränen, sidosryhmäpäällikkö
janne.keranen@suomenlahetysseura.fi, puh. +358 40 6761 790
www.suomenlahetysseura.fi

Suomen Pipliaseura
Terhi Huovari, viestintä- ja varainhankintajohtaja
terhi.huovari@piplia.fi, puh. +358 40 546 9016
www.piplia.fi


Suomen Pipliaseura tekee maailmanlaajuisesti työtä, jotta ihmiset tavoitetaan heidän omalla kielellään. Se kääntää ja kustantaa Raamattua sekä herättää mielenkiintoa sanaa kohtaan. Pipliaseura edistää myös lukutaitoa ja parantaa syrjäytettyjen asemaa.

Suomen Lähetysseura tekee pitkäjänteistä työtä oikeudenmukaisen ja inhimillisen maailman puolesta. Lähetysseura toimii 30 maassa yli sadan kumppanikirkon ja -järjestön kanssa. Järjestön erityinen kutsumus on kohdata ihmisiä ja ihmisryhmiä, jotka ovat kristillisen todistuksen ulkopuolella, ja jotka yhteiskunnat, yhteisöt ja uskonnolliset järjestelmät ovat syrjäyttäneet.