Seurakuntavaalit 2022

Ennakkoäänestys on käynnissä 8.-12.11. Etsi lähin äänestyspaikkasi

Seurakuntavaaleissa valitaan oman seurakunnan luottamushenkilöitä, jotka tekevät tärkeitä päätöksiä seuraavan vaalikauden ajan. Luottamushenkilöt valitsevat myös maallikkoedustajan kirkolliskokoukseen.

Äänestämällä seurakuntavaaleissa vaikutat siihen, kuka päättää seurakuntasi taloudesta ja toiminnasta seuraavan nelivuotisen vaalikauden ajan.

Äänestä globaalin kirkon puolesta

Seurakunnan antama tuki lähetystä ja kansainvälistä diakoniaa ulkomailla tekeville järjestöille ei ole irrallinen avustus, vaan oleellinen osa seurakunnan kansainvälisen vastuun toteuttamista.

Haastamme kaikki ehdokkaat rakentamaan globaalia kirkkoa pitämällä seurakunnan päätöksenteossa esillä lähetystä ja kansainvälistä diakoniaa. Globaalikirkko -kampanjaa toteuttavat Kirkon Ulkomaanapu, Suomen Lähetysseura ja Suomen Pipliaseura.

Jos olet ehdolla seurakuntavaaleissa, anna tukesi kirkon globaalille työlle allekirjoittamalla vetoomus. Äänestäjänä voit etsiä oman seurakuntasi globaalin kirkon asialla olevia ehdokkaita.

Seurakuntavaalikeräys konfliktien ja kriisien uhreille

Pipliaseura on mukana seurakuntavaalien yhteydessä toteutettavassa seurakuntavaalikeräyksessä. Keräys toteutetaan yhteistyössä Kirkon Ulkomaanavun, Kirkkopalvelujen Kotimaanavun, Suomen Lähetysseuran ja Suomen Pipliaseuran kanssa. Varoja kerätään konfliktien ja kriisien uhrien tukemiseen kansainvälisesti ja Suomessa.

Suomen Pipliaseuran keräysvarat ohjataan Pipliaseuran Lähi-idässä tehtävään lapsityöhön. Lähi-idän maissa kristityt elävät vähemmistönä. Kristittyjen perheiden lasten juurtuminen omaan uskoon ja oman kristillisen identiteetin kasvu on hyvin tärkeää, ja alueen Pipliaseurat panostavatkin erityisesti lapsi- ja nuorisotyöhön. Sovussa eläminen, anteeksiantaminen ja rakkaus ovat arvoja, joita Pipliaseurojen lastenmateriaalit ja -tapahtumat opettavat uudelle sukupolvelle.

Osallistu keräykseen lahjoittamalla lippaaseen äänestyspaikalla tai tee lahjoitus tekstarilla, Mobile payllä tai verkossa:

Lähetä tekstiviesti: DIAKONIA numeroon 16499

(viestin hinta 15€)

Lahjoita MobilePaylla numeroon 25171

Tilisiirto: FI68 3131 3001 2553 55 viesti: seurakuntavaalikeräys

Lahjoita verkossa

Seurakuntavaalikeräyksen luvanhaltija vuonna 2022 on Kirkon Ulkomaanapu. Keräysluvat: RA/2019/723 ja ÅLR 2022/3368

Tärkeät päivämäärät

Ennakkoäänestys 8.-12.11.
Varsinainen vaalipäivä 20.11.

Lue lisää:

globaalikirkko.fi
seurakuntavaalit.fi