AJANKOHTAISTA, YLEINEN |

Tee uudenvuodenlupaus, joka varmasti toteutuu!

Kun ryhdyt Pipliaseuran kuukausilahjoittajaksi, olet mukana pitkäjänteisessä raamattutyössä. Me lupaamme, että työn tuloksena yhä uudet ihmiset saavat lukea ja kuulla Raamatun sanaa omalla kielellään. Kuukausilahjoitus on helppo tapa olla mukana merkityksellisessä työssä.

Namibiassa tarvitaan nyt uudet raamatunkäännökset ndongan ja kwanjaman kielille, sillä nykyisten käännösten kieli on vanhentunutta. Namibian noin 2,2 miljoonasta asukkaasta yli puolet on alle 25-vuotiaita, eivätkä he ymmärrä nykyisiä käännöksiä. Jopa 80–90 % namibialaisista on kristittyjä, ja ndongan ja kwanjaman puhujia on yhteensä 800 000. Uudet käännökset mahdollistavat myös kirkkojen ndongan- ja kwanjamankielisen jumalanpalveluselämän.

Ensimmäisen ndongankielisen Raamatun käänsi Martti Rautanen, joka oli yksi merkittävimpiä suomalaisia lähetystyöntekijöitä. Samalla hän loi ndongan kirjakielen. Nyt käynnistyvässä käännöshankkeessa uusien raamatunkäännösten arvioidaan valmistuvan vuonna 2027. Työn tekevät paikalliset kielenpuhujat, jotka saavat koulutuksen tehtävään. Lisäksi tarvitaan monen muun ammattilaisen työtä. Hankkeen toteuttavat yhteistyössä Suomen Pipliaseura, Suomen Lähetysseura, Namibian ja Angolan Pipliaseurat, Wycliffe Raamatunkääntäjät sekä paikalliset kirkot.

Liity nyt kuukausilahjoittajaksi Namibian tukirenkaaseen!

Kun liityt Namibian tukirenkaaseen, pääset seuraamaan käännöstyötä heti alusta alkaen. Tukirenkaan jäsenenä saat ajoittain uutiskirjeitä, joissa kerromme käännöstyön etenemisestä Namibiassa. Uutiskirjeen voit tilata joko kirje- tai sähköpostina.

Liity kuukausilahjoittajien joukkoon!

Otamme sinuun yhteyttä lahjoituksen käynnistämiseksi. Lisätietoja kuukausilahjoittamisesta antavat:

Anne Huoposeen p. 010 838 6532
Satu Rissaseen p. 010 838 6516
Sähköpostiosoitteemme ovat etunimi.sukunimi@piplia.fi.

Tule luomaan uskoa tulevaisuuteen!