AJANKOHTAISTA, TIEDOTE, YLEINEN |

Tiedote: Piispa Jukka Keskitalo Pipliaseuran hallitukseen

TIEDOTE 18.5.2019
Suomen Pipliaseura ja Oulun hiippakunnan tuomiokapituli

Suomen Pipliaseuran vuosikokous valitsi hallitukseen uusia jäseniä lauantaina Jyväskylässä. Valituiksi tulivat piispa Jukka Keskitalo, FIDA:n ohjelmapäällikkö Anne Haverinen, joka hallituksessa edustaa Suomen vapaakristillistä neuvostoa, sekä dosentti Risto Nurmela, joka edustaa Porvoon hiippakuntaa. Hallituksessa jatkavat Suomen ev.lut. kirkosta pastori Minna Koistinen Imatralta, johtava oppilaitosteologi Risto Korhonen Tampereelta, koulutussuunnittelija Jaana Rantala Turusta ja lainsäädäntöneuvos Jaakko Weuro Helsingistä. Suomen ortodoksista kirkkoa hallituksessa edustaa isä Timo Mäkirinta Jyväskylästä ja Katolista kirkkoa Suomessa julkaisujohtaja Katri Tenhunen. Vaalijärjestyksen mukaisesti hallituksessa on laaja-alaisesti erilaista osaamista ja kokemusta. Se myös edustaa erilaisia hengellisiä suuntauksia ja maan eri osia.

Hallitus valitsee keskuudestaan puheenjohtajan, jonka tulee olla Suomen ev.lut. kirkon jäsen. Varapuheenjohtaja tulee aina vähemmistökirkkojen piiristä. Vaalitoimikunta esittää uudelle hallitukselle, että puheenjohtajaksi valittaisiin piispa Jukka Keskitalo.

Keskitalo kommentoi valintaansa hallitukseen: ”Olen iloinen, että saan nyt antaa oman panokseni Suomen Pipliaseuran työhön. Vaikka kyseessä on yli 200-vuotias kristillinen järjestö, on se silti uudistunut ja vahvasti tässä ajassa elävä kansainvälinen ja ekumeeninen lähetysjärjestö. Pipliaseura tekee työtä sen eteen, jotta ihmiset tavoitettaisiin heidän omalla kielellään, ja tämä työnäky innostaa myös minua.”

Pitkäaikainen hallituksen puheenjohtaja kenttäpiispa Pekka Särkiö aloitti seuran puheenjohtajana vuonna 2005. Puheenjohtajakausi on ollut antoisa. Särkiö kuvaa kauttaan näin: ”14 vuoden puheenjohtajuuden aikana Pipliaseura on etsinyt yhteyttä uusiin sukupolviin, viimeksi kääntämällä Uutta testamenttia älylaitteilla luettavaksi. Olen hyvilläni yhteistyöstä yli kirkkokuntarajojen. Jätän puheenjohtajuuden hyvillä mielin.”

Hallituksen jäsen, isä Timo Mäkirinta ojensi kenttäpiispa Pekka Särkiölle nimikoidun, nahkakantisen Raamatun kiitokseksi 14 vuoden työstä Suomen Pipliaseuran hallituksen puheenjohtajana.


Pipliaseuran työn kautta Raamatun sanoma tulee lähelle ihmistä, hänen omalla kielellään. Suomen Pipliaseura tekee raamatunkäännös- ja lukutaitotyötä, parantaa syrjäytettyjen asemaa sekä kustantaa Raamattua ja herättää mielenkiintoa sanaa kohtaan. Pipliaseura toimii osana Yhtyneiden Raamattuseurojen (United Bible Societies) verkostoa 240 maassa ja alueella, joissa työtä tekevät paikalliset työntekijät.

LISÄTIEDOT

Suomen Pipliaseura

Markku Kotila
toiminnanjohtaja
markku.kotila (at) piplia.fi, p. 010 838 6512

Terhi Huovari
viestintä- ja varainhankintajohtaja
terhi.huovari (at) piplia.fi, p. 040 546 9016
www.piplia.fi

Oulun hiippakunnan tuomiokapituli

Harriet Urponen
piispa Jukka Keskitalon erityisavustaja
harriet.urponen (at) evl.fi, p. 040 7490 115
www.oulunhiippakunta.fi | www.oulunpiispa.fi

KUVAMATERIAALI
www.piplia.fi/materiaalit