AJANKOHTAISTA, YLEINEN |

Tuhkakeskiviikosta alkaa ekopaasto

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ekopaasto-kampanja käynnistyy tuhkakeskiviikkona 14.2. Seitsemättä kertaa järjestettävä kampanja jatkuu 31.3. saakka, jolloin juhlitaan pääsiäistä ja paaston päättymistä. Ekopaastossa innostetaan suomalaisia liittymään pääsiäispaastoon tavalla, joka osaltaan auttaa myös hillitsemään ilmastonmuutosta.

Tänä vuonna Ekopaastossa hiljennytään ja pohditaan, millaisia tunteita ympäristöasiat herättävät meissä. Yhtenä yhteistyökumppanina kampanjassa on tutkijatohtori, pastori Panu Pihkala, joka on erikoistunut ympäristöasioiden herättämien tunteiden ja hengellisten kysymysten käsittelyyn.

– Ekopaasto tarjoaa mahdollisuuden kuunnella itseään ja ympäristöä. Mitä minä tunnen? Millaisia voimavaroja tunteista voisi löytyä, jotta yhdessä jaksamme vaikuttaa yhteiskunnan rakenteisiin?, sanoo Pihkala.

Ekopaasto.fi-sivustolta voi etsiä vinkkejä omaan paastonviettoon, johon päivitetään joka keskiviikko uutta sisältöä muun muassa hengellisiä harjoituksia ja paastovinkkejä. Ensimmäisen viikon paastovinkkinä on mietiskely tuhkarististä.

Suomen ev.lut.kirkon yhteistyökumppaneina kampanjassa ovat Panu Pihkalan lisäksi Hiljaisuuden ystävät ry ja Heponiemen Hiljaisuuden keskus.

Kampanjaa voi seurata Facebookissa ja Twitterissä Ekopaaston tileillä. Lisäksi Ekopaasto isännöi Kirkko Suomessa -Instagram-tiliä viikoilla 7 ja 9.

Lue lisää

Ekopaasto
Elämä pyhiinvaelluksena -raamattumietiskelymateriaali
Vuorisaarna keskellä arkea -Panu Pihkalan raamattumietiskely