AJANKOHTAISTA, YLEINEN |

Uskonto haastaa, osallistuu ja kysyy SuomiAreenalla

Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma SuomiAreena järjestetään Porissa 10.– 14.7.2017. Tänä kesänä jo 12. kertaa järjestettävän tapahtuman pääteema on Suomi 100 – Yhdessä. Viiden päivän aikana SuomiAreenalla järjestetään yli 170 tilaisuutta, joihin osallistuu lähes 950 yhteiskunnallista vaikuttajaa poliitikoista viihdetähtiin. Puhujia on enemmän kuin koskaan.

Suomen evankelis-luterilainen kirkko on yksi Porin SuomiAreenan pääjärjestäjistä.

–  Kirkon mukanaolo SuomiAreenalla on luontevaa, koska uskonto on monella tapaa osa ihmisten todellisuutta – ei omalla aidatulla alueellaan, vaan ihmisten keskellä. Se haastaa, osallistuu, kysyy enemmän kuin vastaa ja tuo oman perspektiivinsä asioihin, toteaa arkkipiispa Kari Mäkinen.

Tänä vuonna on satavuotiaan Suomen ja viisisataavuotisen reformaation juhlavuosi. Mäkinen kuvaa, että ujo arkinen luterilaisuus on siellä, missä ihmisten asioista puhutaan.

Myös Pipliaseura on mukana SuomiAreenalla. Näyttelijä Niilo Ranatalan monologi Demoneita ja kimalaisii –  DigiMarkuksen ja Agricolan tapaan nähdään MTV-lavan torivartissa tiistaina 11.7. klo 9.20. Pipliaseuran lukutaitotyö ja DigiMarkus ovat esillä koko SuomiAreenan ajan kirkon järjestöjen teltalla Porin torilla.

Katso kirkon monipuolinen ohjelma SuomiAreenalla
Katso koko SuomiAreenan ohjelma