AJANKOHTAISTA, TIEDOTE, YLEINEN |

Virhe Agricola-leivoksen reseptissä PIPLIA 1/2015

Piplia-lehden numerossa 1/2015 olleessa Agricola-leivoksen reseptissä on kirjoitusvirhe: 50 g kaurakeksejä 250 g sijaan. Tässä oikea resepti. Eikun leipomaan lukutaitoleivoksia!

Valmista itse Agricola-leivoksia!

Ohje (12 kappaletta)

Pohja:
250 g kaurakeksejä
100 g voita

Täyte:
200 g rahkaa
250 g puolukkaa soseutettuna
3/4 dl puolukkahilloa
2-2,5 dl tomusokeria
150 g valkosuklaata
1,5 rkl puolukkalikööriä/-mehua
6 liivatetta
4 valkuaista
4 dl kermaa

Päälle:
2 dl kermaa
70 g valkosuklaata

Murskaa keksit ja sekoita niihin sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa. Sekoita keskenään rahka, puolukkasose ja -hillo, tomusokeri ja lopuksi valkosuklaa. Laita puolukkalikööri tai -mehu kuumennusta kestävään mukiin ja lisää liivatteet, kuumenna mikrossa 20 sekuntia ja sekoita tasaiseksi. Lisää liivateseos ohuena nauhana puolukkatäytteeseen. Vatkaa valkuaiset ja kerma erikseen napakaksi vaahdoksi. Lisää vaahdot lopuksi varovasti käännellen täytteeseen. Lisää sokeria tarvittaessa. Kaada vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä vähintään neljä tuntia. Leikkaa hyytynyt leivospohja leivoksiksi.

Vaahdota kerma ja sekoita siihen sulatettu, jäähtynyt suklaa (70 g). Pursota ruusukkeeksi leivospalojen päälle. Koristele suklaakoristeilla ja puolukoilla.

Heidi Harjulan agricola-leivos