AJANKOHTAISTA, YLEINEN |

Voimafestivaali 2020 16.–17.5. Tapiolassa

Pipliaseuran perinteistä ekumeenista vuosijuhlaa on uudistettu kaupunkitapahtumaksi Tapiolan keskustassa. Tapahtuma on saanut nimen: Voimafestivaali 2020. Merkitse kalenteriin päivät 16.–17. toukokuuta! Voimafestivaalin järjestävät yhteistyössä Espoon seurakunnat ja Suomen Pipliaseura.

Tapahtuman voimaviesti on tarkoitettu kohtaamaan kaupunkilaisia, perheitä, rippikoululaisia ja heidän vanhempiaan. Se kutsuu Espoon rippikoululaiset koolle, ja myös vanhemmille festivaali tarjoaa eväitä tärkeään kasvattajan ja kanssakulkijan tehtävään. Voimafestivaali-nimi kertoo siitä, miten vaatimusten ja suoritusten maailmassa tarvitsemme jokainen viestiä ainutkertaisesta arvostamme ihmisenä. Omana itsenäni riitän kaikkeen siihen, mitä elämä milloinkin kysyy.

Viestiä maailmalta tuovat festivaalin vieraat Lähi-idästä. Paikalle on kutsuttu kolmen Pipliaseuran edustajat Israelin, Arabi-Israelin ja Palestiinan Pipliaseuroista. Näillä alueilla ihmiset elävät ristiriitaisessa maailmassa, jossa kristittynä ei useinkaan ole helppoa. Mistä he ammentavat voimansa? Ja mitä voimme oppia toisiltamme?

Tapahtuman päälava Tapiolan sydämessä

Voimafestivaalin päälava pystytetään Tapiolan keskustaan, kauppakeskus Ainoan aukiolle lauantaina. Päälavalla järjestetään koko perheen musiikkitapahtuma, arabialaisen seurakunnan kuoron esitys ja päätöskonsertti, jossa esiintyy muun muassa Dominante-kuoro. Siellä kuullaan myös ulkomaisten vieraiden puheenvuorot ja keskustelu.

Voimafestivaaleilla kerrotaan Pipliaseuran ajankohtaisista kuulumisista, ja osallistujat pääsevät tutustumaan syksyllä julkaistavaan UT2020-käännökseen. Pipliaseuran vuosikokous järjestetään tapahtuman yhteydessä lauantai-iltapäivällä Aarnivalkean koululla. Oheisohjelmassa on tarjolla myös runsaasti ulkoaktiviteetteja.

Sunnuntaina vietetään ekumeenista jumalanpalvelusta Kulttuurikeskuksen amfilla. Mukana ovat Espoon piispa Kaisamari Hintikka sekä ortodoksikirkon ja katolisen kirkon edustajat.

Suomen Pipliaseura järjestää osana Voimafestivaaleja myös HackMyBible-tapahtuman yhteistyössä Espoon seurakuntien ja Nuori Kirkko ry:n kanssa. HackMyBible-tapahtuman paras idea Raamattuun liittyvästä digitaalisesta konseptista julkistetaan päälavalla sunnuntaina 17.5.

Alla on suuntaviivoja ohjelmasta. Tiedot tarkentuvat alkutalvesta.

Ohjelma

Lauantai 16.5.

  • Pipliaseuran virallinen vuosikokous Tapiolassa klo 12–15. Aarnivalkean koulu, Aarnivalkeantie 9. Valtakirjojen tarkistus klo 10–11.45. Kokous on kutsutuille virallisille edustajille.
  • Vigilia ortodoksikirkossa klo 17.
  • Ortodoksinen kirkko hiljaisena tilana klo 11–17.
  • Espoon seurakuntien rippikoulutapahtuma Tapiolan koululla.

Sunnuntai 17.5.

  • Ekumeeninen jumalanpalvelus klo 12 Kulttuurikeskuksen amfilla.

Torstai–sunnuntai 14.–17.5.

  • HackMyBible-tapahtuma

Ohjelma päivittyy, seuraa: www.espoonseurakunnat.fi | www.piplia.fi

Tavataan Tapiolassa!