AJANKOHTAISTA, YLEINEN |

Voimasanoja -luentosarja Tampereella

80-vuotias Pirkanmaan Pipliaseura järjestää tänä syksynä mielenkiitoisen raamattuaiheisen luentosarjan. Luentosarjassa käsitellään kolmea teemaa: Kristus, rasismi ja köyhyys. 

Syksyn ensimmäisessä luentoiltassa keskiviikkona 20.9.2017 klo 18–20 puhutaan Kristuksesta. Uuden testamentin eksegetiikan dosentti Tom Holmén lähestyy Kristusta historiallis-kriittisestä, kveekari Leena Lampela kokemuksellisesta näkökulmasta. Aikaa on myös yhteiselle keskustelulle. Mielenkiintoisen illan päättää joka kerta yhteinen ekumeeninen rukoushetki.

Keskiviikkona 25.10. klo 18–20 luentoillan teemana on rasismi. Puhujina ovat Raamatun ja rasismin yhteyksiä tutkinut teologian tohtori Minna Heimola sekä irakilais-englantilainen kristitty Esa Petronen, joka on muuttanut vajaa 10 vuotta sitten Suomeen Irakista.

Marraskuisena iltana 22.11. klo 18–20 aiheena on köyhyys. Puhujina ovat Vanhan testamentin eksegetiikan dosentti Hanne von Weissenberg ja vapaaehtoisen köyhyyden valinnut Valamon luostarin entinen munkki Timo Mertanen. Von Weissenberg on tutkinut muun muassa köyhyyden ja oikeudenmukaisuuden tekstejä Vanhassa testamentissa.

Luentosarja järjestetään Näsin salissa, joka sijaitsee Tampereen seurakuntien talolla osoitteessa Näsilinnankatu 26, Tampere.

Tule mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan mielenkiintoisista teemoista!