AJANKOHTAISTA, YLEINEN |

Vuoden kristillinen kirja 2018: Lapseni on poissa

Vuoden kristillinen kirja 2018 on Eeva Peuran ja Tarja Tervahaudan toimittama teos Lapseni on poissa – kirja suruun (Kirjapaja 2018). Voittaja julkistettiin Helsingin Kirjamessuilla sunnuntaina 28.10. Kilpailun voittajan valitsi Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalo. Pipliaseuran osastolla oli perjantaina kaikkien finalistien haastattelut ja yleisöäänestyspiste. Lapseni on poissa – kirja suruun voitti myös kilpailun yleisöäänestyksen.

Kirja on syntynyt vertaistueksi ja vierelläkulkijaksi suruprosessiin. Oman tarinansa jakaa kirjassa parikymmentä isää, äitiä, isovanhempaa ja sisarusta. Omakohtaiset kertomukset tarjoavat vertaistukea raskaan menetyksen kokeneille ja heidän läheisilleen.

Eeva Peura on teologi ja Tarja Tervahauta perhe- ja psykoterapeutti. Molemmilla on pitkä kokemus sururyhmien ohjauksesta ja menetyksen kokeneiden ihmisten kohtaamisesta ja auttamisesta. He asuvat Torniossa.

”Tämä kirja on pieni ja suuri, kevyt ja raskas, kaunis ja karmea. Tekstit ovat yhtäältä lyhyitä, helppolukuisia ja nopeita ja toisaalta päivän pysäyttäviä, arkea häiritseviä ja rauhaa järkyttäviä. Oman lapsen menettäminen on suurin pelko jokaiselle äidille ja isälle. Kirjan kertomukset antavat erilaisissa surun vaiheissa oleville peilin äärimmäisen menetyksen tarkasteluun mutta myös oven selviämisen toivoon”, Laajasalo perustelee valintaansa.

Voittajat palkittiin 2 000 euron rahapalkinnolla. Kristilliset kustantajat ry:n järjestämä kilpailu oli avoin kaikille kustantajille.

www.vuodenkristillinenkirja.fi